Kadetų licėjų siūloma perduoti Kaunui

Vyriausybė svarsto perduoti Kaunui Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjų. Savivaldybė sako dalyvaujanti dialoge, tačiau norėtų, kad šiai specifinei mokymo įstaigai dėmesio skirtų ir ministerijos.

„Mes siūlome pertvarkyti licėjų: šiuo metu Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus steigėjai ir dalininkai yra Vidaus reikalų ministerija ir Kauno miesto savivaldybė. Kadangi vis dėlto licėjaus veikla išsiplėtė į daug platesnę veiklą ir ji nėra susijusi su vidaus reikalų ministrui pavestomis valdymo sritimis, atsiranda daug ir pačiam licėjui trikdžių įgyvendinti savo investicinius projektus, kalbant apie bendrabučius ir renovaciją licėjaus ir kitą veiklą“, – svarstant klausimą Vyriausybės pasitarime balandžio 1 dieną sakė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Pasak jos, dviem dalininkėms sudėtinga valdyti licėjų, todėl jis turėtų pereiti savivaldybės žinion ir tapti jos biudžetine įstaiga, tačiau išlaikyti licėjaus, kaip sausumos kadetų ugdymo sampratą puoselėjančios įstaigos, statusą.

Ministrės teigimu, tokiam siūlymui raštu yra pritarusi ir savivaldybė.

Vis dėlto premjeras Saulius Skvernelis pastebėjo, kad ši mokykla „išeina gerokai plaučiau už Kauno miesto rėmų“ ir siūlė dar diskutuoti dėl šios mokyklos ateities ir statuso. Dėl šio klausimo Vyriausybė dar turės apsispręsti posėdyje.

Kauno vicemerė Rasa Šnapštienė BNS atsiųstame komentare teigė, jog miestas tikisi „nevienapusiško“ šios ugdymo įstaigos klausimo sprendimo.

„Kauno miestas savo ruožtu viliasi, kad į klausimą bus pažiūrėta plačiau, nevienpusiškai. Mes taip pat vertinsime įvairius variantus, ieškodami palankiausių sprendimų. Vis dėlto turime įvertinti tai, jog Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus yra specifinė ugdymo įstaiga, skirianti ypatingą dėmesį kariniam pasirengimui būdingai disciplinai. Sutikime, jog tai ne sportas, ir ne kultūra. Be to, didelę auklėtinių dalį čia sudaro ne Kauno miesto gyventojai“,– teigia ji.

„Siekiant užtikrinti kokybiškas paslaugas ir pilnavertę įstaigos veiklą, dalį atsakomybės dėl jos išsaugojimo drauge su savivaldybe solidariai turėtų prisiimti ir kitos atsakingos institucijos“, – pridūrė vicemerė.

Vyriausybės duomenimis, didžioji dalis šį licėjų lankančių mokinių yra iš Kauno miesto ar netoli Kauno esančių rajonų: Kaišiadorių, Prienų, Jonavos.

2012 metais įsteigtas licėjus yra vienintelė mokymo įstaiga Lietuvoje, savo veiklą grindžianti sausumos kadetų ugdymo samprata.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
TAip kaune į dArželį tik su kyšiu o Apie gimnazijas iš vis nėr ką kalbėt

Kaunietis

Kaunietis portretas
Matijošaičio aferas pats metas būtų sustabdyti. Šlykštus komunistinis kuilys kėsinasi suvogti Kauną.

Grazinkit

Grazinkit portretas
Profkes ! Dalbajobai !
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių