Kaunas rengs studiją Senamiesčio gatvėms atnaujinti

Kaunas ieško, kas parengtų Senamiesčio gatvių atnaujinimo urbanistinę-architektūrinę galimybių studiją.

Pasak savivaldybės, ji leistų numatyti standartą būsimiems šių gatvių remontams.

„Pagrindinė mintis – Senamiesčio gatvių infrastruktūros standartas, t. y. galimybių studijos rengėjas, išanalizavęs esamas senamiesčio gatves, pasiūlys infrastruktūros sprendinius dėl gatvių remonto – grindinys, šaligatviai, bortai, eismo organizavimas, parkavimas, kiti gatvių elementai“, – BNS sakė savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Studijos rengėjui keliami uždaviniai suformuoti vientisą, patrauklų ir kontekstualų architektūrinį Senamiesčio įvaizdį, išryškinti jo urbanistinį savitumą.

Jam taip pat reikės pasiūlyti, kaip vietos bendruomenės, neįgaliųjų ir miesto svečių poreikiams pritaikyti gatvių aplinką, sukurti kokybiškesnę buitinio aptarnavimo ir transporto infrastruktūrą.

Paraiškas dalyvauti konkurse potencialūs studijos rengėjai gali teikti iki birželio 21 dienos.

Studiją laimėtojas turės parengti ne vėliau kaip per metus nuo sutarties pasirašymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taupant

Taupant portretas
eurus isbetonuos ....... ir ne tik Rotušės aikšte , bet ir visas senamiescio "remontuojamas " gatves arčiau Katedros ...........pagal Wilno paminklotvarkininku norus ir palinkėjimus " laikinajai " sostinei

t.y.

t.y. portretas
užpildys atkatiniais pinigais trilitrinius sloikus?

prades

prades portretas
nuo akmens grindinio šlifavimo ......... jau pakeliui šlifavimo tanketės iš Pietų Korėjos - tuoj "blizgės" gatveles kaip stiklas vandeniu nuplautas , nereikės apmokamų čiuožyklu vietiniams
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių