Kaunas renka merą ir tarybos narius: aiškėja rezultatai

Balsuoti šiandien buvo galima iki 20 val. Po to rinkimų apylinkių durys buvo užrakintos ir pradėti skaičiuoti į urnas sumesti rinkėjų užpildyti balsavimo biuleteniai. 

Kaune rinkėjai savo valią galėjo pareikšti 89 rinkimų apylinkėse. Pirmieji rezultatai, už kurį kandidatą, kurią partiją kiek balsų atiduota, ateis iš mažiausių.

Kol kas pateikti rezultatai iš 28 rinkimų apylinkių.

Dabartinis meras, miestui vadovaujantis jau antrą kadenciją, Visvaldas Matijošaitis kol kas yra gavęs daugiausiai balsų (59 proc.). Jų pakanka rinkimų baigčiai jau pirmame ture.

Antras daugiausiai balsų Kauno mero rinkimuose kol kas gavęs – Aurelijus Veryga, atstovaujantis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (12 proc.).

Pagal šiuos pirminius rezultatus, daugiausiai vietų Kauno miesto taryboje atitektų „Vieningam Kaunui“. 25 mandatai iš 41. Septyni mandatai – konservatoriams, keturi – „valstiečiams“, trys – socdemams ir du – Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“.

Kauno miesto meru šiuose rinkimuose taip pat siekė Dainius Varnas (Partija „Laisvė ir teisingumas“), Darius Razmislevičius (Lietuvos socialdemokratų partija), Darius Trečiakauskas (Krikščionių sąjunga), Ieva Budraitė (Lietuvos žaliųjų partija), Gintautas Labanauskas (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“), Vytautas Juozapaitis (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Nijolė Putrienė (Liberalų sąjūdis), Mantas Bertulis (Laisvės partija), Marijus Velička (Darbo partija), Rūta Zabielienė (Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai)).

Savivaldybių merai renkami tiesiogiai, o tarybų nariai – pagal proporcinę rinkimų sistemą pagal atstovaujamas partijas ar rinkimų komitetus.

Tarybos nariai bus išrinkti jau pirmame ture.

Į Kauno miesto savivaldybės tarybą kandidatuoja 18 partijų, susivienijimų atstovai: Lietuvos žaliųjų partijos, „STIPRI ŠEIMA – STIPRUS KAUNAS“ Krikščionių sąjungos ir Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) koalicijos, Lietuvos socialdemokratų partijos, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“, Darbo partijos, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdžio, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Laisvės partijos, Vieningo Kauno, Nacionalinio susivienijimo, partijos „Laisvė ir teisingumas“.

Vienam iš kandidatų į merus pirmame rate nesurinkus daugiau kaip pusės visų atėjusiųjų balsų, po dviejų savaičių – kovo 19 d. – vyks pakartotinis balsavimas. Į antrąjį turą pateks du daugiausiai balsų surinkę kandidatai.

Atnaujiname.

 


Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arunas

Arunas portretas
Jei tai yra daugumos nuomonė,tai atsiliepimai,kurie yra prieš,yra nieko verti.

kokia

kokia portretas
Gėda

Lithuania Rex

Lithuania Rex  portretas
Panašaus buvo galima tikėtis. Žinojau, kad Kaune išrinks Matijošaitį, bet sprigtą jis gavo, nekvailas supranta, kad verslas su rusų agresoriais, sūnelių gobšumas dėl sklypų pagarbą jam gali nubraukti.
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių