Kaune pradedamas diegti modernus vaizdo stebėjimo kamerų tinklas

Kaune pradedama įrengti 240 vaizdo stebėjimo kamerų sistema.

Kaip ketvirtadienį pranešė savivaldybė, šios kameros turėtų užtikrinti viešųjų erdvių saugumą, greitesnį bei efektyvesnį incidentų išaiškinimą ir ir spūsčių gatvėse mažinimą.

„Sulaukę policijos siūlymo diegti didelę miesto dalį aprėpiančią vaizdo stebėjimo sistemą ir išgirdę prašymą padėti šią idėją įgyvendinti, ilgai nesvarstėme. Miestas privalo rūpintis savo žmonių saugumu“, – pranešime cituojamas Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Šią savaitę pradedamos montuoti vaizdo stebėjimo kameros bus įrengtos prie pagrindinių įvažiavimų į miestą, ties tiltais ir prietilčiais, šviesoforais reguliuojamose didžiosiose sankryžose, pritvirtintos prie troleibusų kontaktinio tinklo atramų, taip pat parkuose, požeminėse perėjose. Visame mieste numatyta kelios dešimtys vietų.

Miestas privalo rūpintis savo žmonių saugumu.

Didžioji dalis kamerų turėtų pradėti veikti jau kitų metų pradžioje.

Kai kur ant stulpų bei atramų bus įrengta po keliolika vaizdo stebėjimo įrenginių, tačiau pasak savivaldybės, funkcionalumas ir nauda yra svarbiau nei estetinė išvaizda.

Vaizdo kameromis užfiksuota medžiaga bus saugoma, tad įvykus nelaimei, avarijai ar nusikaltimui, padės išaiškinti įvykį.

„Mieste esančių ir naujai pradėsiančių veikti vaizdo stebėjimo kamerų peržiūra vyks policijos įstaigoje, todėl informacijos perdavimas išlieka itin greitas, policijos pareigūnai gali operatyviai reaguoti ir vos per keletą minučių ar greičiau būti įvykio vietoje“, – pranešime teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas einantis Elanas Jablonskas.

Savivaldybė tikisi, jog vaizdo kameros veiks ir kaip prevencinė priemonė.

Kauno savivaldybės su bendrove „Telia Lietuva“ sudaryta 840 tūkst. eurų vertės vaizdo stebėjimo sistemos įsigijimo ir eksploatavimo sutartis galios penkerius metus.

Jai pasibaigus, kameros pereis miesto žinion. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ala

Ala portretas
Labai gerai.

Anonimas

Anonimas portretas
Na ir durniai jūs, kauniečiai. Paprašykit dar šikinykuose tas kameras įrengti. Jokio privatumo, vergų prigimtis kažkokia...

nusikaltėliams ir vagims siaubas

nusikaltėliams ir vagims  siaubas portretas
Pagirtina. Sąžiningi piliečiai niekada nebijos , kad jie viešose vietose yra stebimi. Kaip tik tai yra gerai, nes nusikaltėlius bus galima išaiškinti. Gal tik nusikaltėliams, vagims tai bus siaubas.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių