Kaune rinkimai praėjo ramiai, aiškinamasi dėl rinkėjų pavėžėjimo Rumšiškėse

Policija pranešė, kad tikslina aplinkybes dėl keturių sekmadienį gautų pranešimų apie galimus rinkimų pažeidimus Kauno, Alytaus ir Tauragės apskrityse. Po aplinkybių patikslinimo bus sprendžiama, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

Kauno miesto rinkimų apygardos pirmininkė Audronė Bendokienė portalui kauno.diena.lt teigė neturinti jokių žinių apie galimą pažeidimą Kaune. Anot jos, diena praėjo sąlyginai ramiai.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis portalui kauno.diena.lt sukonkretino, kad pranešimas dėl galimo pažeidimo Kauno apskrityje yra dėl situacijos Kaišiadorių rajone.

Kaišiadorių rajono rinkimų apygardos pirmininkas Dainius Tamulevičius portalui kauno.diena.lt paminėjo, kad galimas pažeidimas užfiksuotas Rumšiškėse.

Nurodė, kad apie 13 val. rinkimų apylinkės nariams sukėlė įtarimų „besikartojantys faktai“. Dėl daugiau detalių patarė kreiptis į pareigūnus, kad jo atskleista galbūt perteklinė informacija nesukliudytų policijos atliekamam aplinkybių patikslinimui. 

Policijos pateikiamais duomenimis, kalba eina apie asmenų pavėžėjimą į rinkimų apylinkes. Rinkėjų pavėžėjimas iki balsavimo vietos, kai tas pats asmuo du ir daugiau kartų pavėžėja rinkėjus balsuoti, arba kai rinkėjus pavėžėjęs asmuo bando agituoti ar kitaip paveikti rinkėjų teisę į laisvą apsisprendimą, yra neteisėtas.

Sekmadienį vykstant savivaldos rinkimams gauna pranešimų apie neblaivius į rinkimų apylinkes vežamus asmenis, tačiau ikiteisminių tyrimų kol kas dėl to nepradėta.

Iki 17 val. policija gavo 71 pranešimą apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus. Daugiausia – iš Alytaus apskrities.

Policija atlieka septynis ikiteisminius tyrimus dėl galimo rinkėjų papirkimo. Jie pradėti dar iki sekmadienio.

https://kauno.diena.lt/naujienos/kriminalai/nusikaltimai/policija-tikslina-aplinkybes-del-triju-pranesimu-apie-pazeidimus-rinkimus-1116338


Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justukas

Justukas portretas
Rinkimų dieną Lietuvoje reikėtų skelbti diena be automobilių absoliučiai visų ( žinoma išskyrus spec tarnybų)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių