Kaune tėvai vėl protestuoja prieš „gpasą“ vaikams: „Šalin rankas nuo mūsų vaikų“

  • Teksto dydis:

Vyriausybė pritarė įvesti galimybių pasą nuo 12 metų amžiaus. Tai reškia, kad į parduotuves ar laisvalaikio vietas galės patekti tik tie vaikai, kurie yra paskiepyti nuo COVID-19 infekcijos arba yra persirgę šia liga ir vis dar turi antikūnų. Tačiau tokia tvarka netinka kai kurioms mamos, tad jos vėl rinkosi prie Kauno miesto savivaldybės.

Moterys rankose laikė plakatus „Nekišk nagų prie mano vaikų“, „Šalin rankas nuo mūsų vaikų“ ir pan. Kai kurios mamos rankose laikė ir uždegtas kapų žvakes, taip sudarydamos įspūdį esą valdžia laidoja vaikų vaikystę ir draudžia jiems laisvai elgtis, susitikti su draugais ir pan.

Dar viena protestuotoja laikė ir Lietuvos Respublikos konstituciją, taip siekdama parodyti esą karantino ribojimai pažeidžia jos ir vaikų teises.

Tai jau antra mamų protesto akcija, kuria rodomas nepasitenkinimas galimybių paso įvedimui vaikams. Tiesa, šį kartą prie miesto valdžios pastato susirinko mažiau mamų, nei buvo praėjusią savaitę.

Vyriausybė buvo nurodžiusi, kad veikloms, susijusioms su vaikų švietimu ir neformaliu ugdymu, galimybių pasas nebus reikalingas ir vaikai galės laisvai gauti visas reikiamas ugdymo paslaugas. Aiškinama, kad jei vaikai su klase eis į kokius užsiėmimus, galimybių paso nereikės, tačiau jo reikės tuo atveju, jei vaikai eis savarankiškai pramogauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAUTA LAUKIA

TAUTA LAUKIA portretas
SKATINAMOJI AKCIJA BŪTINA BŪTINA VIEŠAI SUSKIEPYTKI VISŲ SEIMO NARIŲ VAIKUS ,VISŲ DARBUOTOJŲ DIRBANČIŲ SEIME IR VALDŽIOS INSTITUCIJOSE VAIKUS , KAIP GEROS VALIOS IŠRAIŠKA. O TAUTA PALAUKS EFEKTO IKI 2023 METŲ. TIKIU SEIMU ,JOG JIE TAIP IR PASIELGS . PIRMIAUSIAI CMILYTĖ SU SAVO VAIKAIS.

nesuprantu

nesuprantu portretas
5tu motineliu dabartiniu. Kaip reikejo vaikus skiepyti tik ka gimusius irveliau nuo poliomelito,raupu irt.t tai visa gerkle net per TV reke ,kad neduos ju skiepyti(cia jau zinomi skiepai,jos ir pacios buvo vaikysteje skiepintos) o dabar kazkokia neistirta vakcina noriai vapa,kad skiepins... Pagalvokit sveiku protu,pacios skiepikites ,jei norit,bet maziem vaikam ateityje nezinia kas gali buti...ar nekeiks veliau jussu tie vaikai. Palaikau tas mamas,kurios turi sveika prota ir gina savo atzalas.

Juana

Juana portretas
Sūnėnas paskiepijo dukrą ir ji po kelių dienų susirgo covid.Ir serga sunkiai.
VISI KOMENTARAI 87

Galerijos

Daugiau straipsnių