Kauniečiai kviečiami pamatyti ir įvertinti atnaujinto Vilniaus gatvės grindinio pavyzdį

  • Teksto dydis:

Po žiemos sezono į Vilniaus gatvę sugrįžę rangovai įrengė pavyzdinį atnaujinto akmens grindinio ruožą nuo Rotušės aikštės pusės. Gyventojai jau gali jį apžiūrėti iš arti, o artimiausiu metu ekspertiniam vertinimui Kauno savivaldybė kvies ir Kultūros paveldo departamento (KPD) specialistus. Pavykus pasiekti kompromisą, kapitalinis remontas bus tęsiamas pilnu pajėgumu, o darbai užbaigti laiku – iki vasaros.

Patogu ir prieinama visiems

„Norime, kad atnaujintas grindinys atlieptų ir paveldo sergėtojų, ir miesto gyventojų lūkesčius. Laikomės nuomonės, kad ši pėsčiųjų arterija turi būti prieinama, o grindinio danga – patogi kiekvienam – ir neįgaliesiems, ir šeimoms su vežimėliais. Visi norintieji jau gali išbandyti pavyzdinį ruožą šalia rotušės.

Darbus viliamės užbaigti laiku, kad verslas galėtų dėliotis artėjančio vasaros sezono planus. Tačiau tai užtikrinsime tik radę bendrą kompromisą su Kultūros paveldo departamento specialistais. Artimiausiu metu kviesime juos apžiūrėti bei įvertinti parodomąją grindinio atkarpą“, – sakė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Praėjusių metų pabaigoje šalia Rotušės aikštės kauniečiai galėjo įvertinti nedideliame plote grįstą nulyginto akmens fragmentą, koks galėtų būti įrengtas pagrindinėje senamiesčio pėsčiųjų zonoje. Gyventojai aktyviai reiškė savo nuomonę ir viešai surengtoje apklausoje internete. Iš 9 tūkst. balsavusiųjų daugiau kaip du trečdaliai pritarė atnaujinto grindinio variantui iš nulygintų autentiškų akmenų.

Darbus viliamės užbaigti laiku, kad verslas galėtų dėliotis artėjančio vasaros sezono planus.

Sugrįžo darbų įkarštis

Vos atšilus orams, į Vilniaus gatvę grįžta darbymetis. Rangovai pradėjo kloti bortelius, tvirtina pagrindus naujiems granito šaligatviams.

„Pėstieji susidurs su laikinais nepatogumais, tačiau net ir vykstant darbams gyventojai netrukdomi pasieks namus ar įstaigas. Šaligatviai bus lygūs ir patogūs visiems, o bendras jų vaizdas atlieps Laisvės alėjos motyvus“, – pridėjo A. Pakalniškis.

Lygiagrečiai nuo Rotušės aikštės pusės įrengtas pavyzdinis Vilniaus g. grindinys – tarp šaligatvio ir nulyginto autentiško akmens įterptas bortelis bei lietaus nubėgimo latakas iš senojo akmens. Būtent tokiu anksčiau buvo grįsta visa gatvė.

Atnaujintos požeminės komunikacijos

Vilniaus g. kapitalinis remontas prasidėjo praėjusių metų liepos viduryje. Pažadą ištesėję rangovai iki Šv. Kalėdų atnaujino dar nuo tarpukario giliai po žeme neliestas komunikacijas. Senoji mišri buitinių nuotekų sistema atskirta į lietaus ir buitines nuotekas. Dėl to ateityje nebebus apsunkinamas nuotekų valyklos darbas.

Iš viso šioje senamiesčio susisiekimo arterijoje pokyčių sulaukė apie 1,7 km lietaus nuotekų surinkimo, kone kilometras vandentiekio ir beveik 300 metrų buitinių tinklų. Visus kasimo darbus akylai stebėjo archeologai, tuo pačiu po žeme aptikę įvairių laikotarpių daiktų.

Vilniaus gatvėje liko atnaujinti pagrindinį pėsčiųjų taką, šaligatvius, šviestuvus ir kitus mažosios architektūros elementus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kavensk

Kavensk portretas
Šviestuvai baisūs.

Vietiniai paminklosaugininkai

Vietiniai paminklosaugininkai portretas
nieko nesprendžia ,laukia, kada atvažiuos konservatyvus dėdė iš Viniaus ir pasakys , kaip reikia Kaunui gyventi ir tvarkytis .Bus kaip su eitynėm...

nu

nu portretas
butu idomu suzinoti kiek kainavo tas grindinys ivertinant ir kysius. Nieko asmenisko, bet norisi palyginti kaina, nes pas mane prie namu trinkeliu kelis kartus ir greiciau ir daugiau paklojo:D
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių