Kauniečiai skuba deklaruoti pajamas

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) duomenimis, vakar daugiau nei 200 tūkst. Kauno apskrities gyventojų jau buvo deklaravę pernai gautas pajamas: 154 tūkst. pateikė pajamų mokesčio deklaracijas, kuriose deklaravo grąžintiną 54 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio (GPM) sumą, 38 tūkst. gyventojų deklaravo mokėtiną 25 mln. eurų GPM sumą.

„Dėkojame gyventojams, kurie jungiasi prie Elektroninės deklaravimo sistemos (EDS) ir, nelaukdami paskutinės dienos, deklaruoja pajamas. Pastebime, kad šiemet gyventojai, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, pajamų deklaracijas teikia aktyviau“, – teigė Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkė Judita Stankienė ir priduria, kad praėjusiais metais deklaracijas Kauno apskrityje iš viso pateikė 308 tūkst. gyventojų, iš kurių didžioji dalis tai padarė laiku – iki gegužės 2 d.

VMI primena, kad pajamų mokesčio deklaracijos turėtų nepamiršti pateikti visi gyventojai, pernai vykdę individualią veiklą (su pažyma ar įsigiję verslo liudijimą), net ir tuo atveju, jeigu pajamų iš vykdytos veiklos negavo.

Pajamų mokesčio deklaracijos turėtų nepamiršti pateikti visi gyventojai, pernai vykdę individualią veiklą.

Taip pat iki gegužės 2 d. gyventojo (šeimos) turto deklaraciją turi pateikti asmenys, kuriems tokia pareiga atsirado dėl eitų pareigų: politikai, valstybės tarnautojai, biudžetinių ir viešųjų įstaigų, savivaldybių, valstybės įmonių vadovai ir jų pavaduotojai, teisėjai, notarai, kiti asmenys ir jų šeimų nariai. Mokesčių administratoriaus duomenimis, turto deklaracijas pateikė beveik 3 tūkst. Kauno apskrities gyventojų, dar 13 tūkst. asmenų tai padaryti liko mažiau nei trys savaitės.

Pajamų mokesčio dalį paramai skirti gali tie gyventojai, kurie praėjusiais metais sumokėjo GPM nuo savo gautų pajamų (atlyginimas, pelningai parduotas turtas, pajamos iš savarankiškos veiklos ir kt.). Tai padaryti galima e. būdu prisijungus prie EDS.


Šiame straipsnyje: pajamų deklaravimasVMI

NAUJAUSI KOMENTARAI

Benas

Benas portretas
Kokiu principu veikia ta,,loterija,,-kiek jau gražinta remiantis ja?

Skubėkit

Skubėkit portretas
Nes negrąžins PVM ir permokų. Viskas nueis NATO sutikimui, jums - špygą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių