Kauniečiai stebisi: kodėl išrausta neseniai sutvarkyta gatvė?

Kauniečiai stebisi neūkiškais miesto tvarkymo darbais. Vos prieš kelerius metus kapitališkai sutvarkyta R.Kalantos gatvė šiandien vėl iškasinėta. Miestiečiai piktinasi, kad tokie darbai nebuvo atlikti vienu metu.

Į "Kauno dieną" kreipėsi Petrašiūnų gyventojas Juozas ir pasipiktino mieste vykstančiais darbais. Anot vyro, gatvių remonto darbai nėra derinami su įvairiomis institucijomis, todėl vieni sutvarko gatvę, o kiti ją vėl visą iškasa, po to turi tiesti naują asfaltą. Kaunietis atkreipė dėmesį į R.Kalantos gatvę. Čia kelininkai intensyviai darbavosi prieš kelerius metus, tačiau dabar gatvėje vėl burzgia sunkioji technika, iškastose vietose keičiami vamzdžiai.

"Tai kodėl tie vamzdžiai nebuvo pakeisti iš karto? Dabar visai nėra logikos, kai pirma sutvarko gatvę, po to ją vėl iškasa, sudarko ir keičia požemines komunikacijas. Taip tikrai švaistomi mūsų visų pinigai. Išeina tokia darbo imitacija, neva parodyti, kad visos institucijos dirba, tačiau tikrai būtų geriau, jei jos dirbtų susiderinusios savo darbus. Dabar ne tik sugadinta naujai paklota asfalto danga, bet ir vairuotojams vėl tenka važiuoti pro kliūtis ir taip gaišti laiką", – kritiką žėrė kaunietis.

Rekonstrukcijos pradžią lėmė būtent šiuo metu rekonstrukcijai skirtos ES lėšos.

"Kauno diena" pasidomėjo, kokie remonto darbai šiuo metu atliekami Petrašiūnuose esančioje R.Kalantos gatvėje. Bendrovės "Kauno vandenys" technikos direktorius Dainius Gudavičius tikino, kad anksčiau pradėti vamzdynų keitimo darbų nebuvo galima, nes nebuvo gauta europinė parama.

"Minėtoje R.Kalantos gatvėje yra rekonstruojami vandentiekio tinklai. Rekonstrukcijos pradžią lėmė būtent šiuo metu rekonstrukcijai skirtos ES lėšos. Bendrovės samdomi rangovai yra įsipareigoję sutvarkyti asfalto dangą pagal visus keliamus reikalavimus. Asfalto danga bus tvarkoma etapais. Atlikus hidraulinius bandymus ir įsitikinus, kad naujai paklotas vamzdynas veikia tinkamai, darbus planuojama baigti šių metų lapkritį", – komentavo D.Gudavičius.

Pagrindinės Petrašiūnų arterijos – R.Kalantos gatvės remontas buvo atliktas 2016 m. Visi darbai miestui kainavo 669 tūkst. eurų. Tuomet buvo atnaujinta važiuojamoji kelio dalis, išasfaltuotas šaligatvis, kuris pritaikytas tiek pėstiesiems, tiek dviratininkams. Kelininkai sutvarkė ir įvažas į kiemus.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaR. Kalantos gatvėremonto darbaiKauno vandenys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O KAIP KITAIP GALIMA BŪTŲ TRATINTI KAUNO MOKESČIŲ MOKĖTOJŲ PINIGUS...??????

Su barzda

Su barzda portretas
Čia reik "padėkot" buvusioms Kauno valdžioms(pvz Kupčinsko), kurios dešimtmečius nieko nedarė ir nesugebėjo, išskyrus "auksinius tualetus"

specas

specas portretas
Baisu, uz tokius nauju asfaltuotu gatviu gadinimus reiktu nagus nukapot iki alkuniu, biurokratui kuris dave leidima, kad ir vamzdziai butu uz dyka dalinami, kokybiskai niekada neuztaisys po metu viskas pasimatys
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių