Kauniečius baugina Laisvės alėja skriejantys motoroleriai: jaunimas labai išdrąsėjęs

  • Teksto dydis:

Nors Laisvės alėja yra pėsčiųjų ir dviratininkų zona, tačiau pasitaiko ir kitomis transporto priemonėmis šią vietą kertančių žmonių. Kauniečiai įspėja, kad tokie neatsakingi vairuotojai sukelia pavojingas situacijas, todėl praeiviai turi neprarasti budrumo. Tokius gudručius įspėja ir policija.

Praeivių skundas

Miesto gyventojai atkreipė dėmesį į tai, kad Laisvės alėja kartais važinėja motoroleriai ar kitokios elektrinės bei motorinės transporto priemonės, kurių vairuotojai nepaiso fakto, kad čia jiems ne vieta. Be to, tokie asmenys dažnai net neprilėtina greičio, tad kyla pavojus praeiviams ir dviračių taku važiuojantiems dviratininkams.

„Vaikščiojant Laisvės alėja mane aplenkė motoroleris. Labai pribloškė, kad pėsčiųjų taku, visiškai nerūpestingai, vaikinas važinėja su motorine transporto priemone! Juk gali mažas vaikas po ratais papulti“, – įspėjo Kasparas.

Kai tokie maniakai Kauno gatvėse laksto, vaikams darosi nesaugu.

Vyras tikino, kad neatsakingus vairuotojus pastebi ne tik pagrindinėje pėsčiųjų gatvėje, bet ir kitose miesto vietose. Pasak kauniečio, motorolerių vairuotojai visiškai suįžūlėjo ir dažnai nepaiso ne tik Kelių eismo taisyklių (KET), bet ir elementaraus saugumo principų.

„Šią vasarą jaunimas su motoroleriais yra labai išdrąsėjęs. Noriu, kad Kauno miesto žmonės žinotų, kad reikia būti atsargiems visur ir prižiūrėti savo atžalas, nes kai tokie maniakai Kauno gatvėse laksto, vaikams darosi nesaugu“, – dėstė į redakciją parašęs ir vaizdo medžiaga, kurioje matyti Laisvės alėja važiuojantis motoroleris, pasidalijęs vyras.

 

 

Policija įspėja

Portalas kauno.diena.lt kauniečio atsiųstą vaizdo įrašą perdavė policijai ir paprašė, kad pareigūnai įvertintų bei pasakytų, ar pažeidžiamos KET.

„Motorinių transporto priemonių, traktorių, savaeigių mašinų vairuotojams, vadeliotojams draudžiama važiuoti veja, šaligatviu, pėsčiųjų, dviračių taku, dviračių juosta arba užvažiuoti ant jų, išskyrus tuos atvejus, kai užvažiuoti ant šaligatvio krašto leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai, o dviračių takas ar dviračių juosta pažymėti 1.14 horizontaliojo ženklinimo linija“, – taisyklės priminė Kauno policijos atstovai.

Pareigūnai taip pat priminė, kad dviračiu laikoma transporto priemonė, kuri turi ne mažiau kaip du ratus, varoma ja važiuojančio asmens raumenų jėga, naudojant pedalus ar rankenas. Motorinis dviratis – tai transporto priemonė, kuri turi ne mažiau kaip du ratus ir vidaus degimo variklį ar elektros variklį, kurių didžiausioji naudingoji galia ne didesnė kaip 1 kW, ir kurios didžiausiasis projektinis greitis ne didesnis kaip 25 km/val.

„Taisyklėse nustatyti reikalavimai dviračių vairuotojams taip pat privalomi motorinių dviračių vairuotojams. Motorinio dviračio sąvoką atitinkanti transporto priemonė gali važiuoti dviračių taku. Jei būtų nustatyta, kad pateiktame vaizdo įraše matoma transporto priemonė neatitinka motorinio dviračio techninių parametrų (šie parametrai viršytų nustatytus), jai važiuoti dviračių taku būtu draudžiama“, – apie tai, kam leidžiama važiuoti dviračių taku, aiškino policija.

Už šio reikalavimo nesilaikymą vairuotojui gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų.


Šiame straipsnyje: motoroleriaiLaisvės alėjapėsčiųjų takaspavojusskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Laisvės galėjo trokšti tik banditai arba psichiniai ligoniai. Gyvenimo sistema išaiškino pati save. Visą Lietuvą planavo nusagstyti mažais atsparos taškais kuriuose budėtų ne po daug išdavikų-žvalgų, paruoštų svajotojų, ne tik kautis, bet informuoti, kurstyti tautą.Gyvenimo tariamo socializmo sąlygomis, beviltiškoje tamsoje privalėjome įžiūrėti akinančią šviesą, o tai kas balta-be atodairos trypti ir juodinti. Kurgi ne :vergija-tai palaima, o nepriklausomybės troškimas-ne kas kita kaip liguistas kliedesys. Lietuvos Respublikos Kauno vpk D. Žukauskas, M. Baršys. G. Žaliagiris, A. Venckus. V. Adamkus, A. Kubilius. D. Šermukšnienė, L. Burbienė, V. Krikščiūnas, J. Raudeliūnienė, Levinskienė, Vaišnys, Š. Jonušas, I. Kvietkauskienė, Sakalauskaitė, Valaitis. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius, atžvilgiai.

Anonimas

Anonimas portretas
Niekas ir nepaiso kad yra dviracio takas kaip papuola visi vaziuoja ypac paspirtukais ar rietlentem.Kiek kartu esu nuo ju nukentejusi.Taip pat nesilaiko ir dviratininkai o ir tie kurie vezioja maista.Nesimato ir tvarkos priziuretoju.Labai apgailetina Laisves al.ir sunu isdraskytos klombos ir pridergta.

Kaunietis

Kaunietis portretas
KADA IVES TVARKA KAUNE, KADA JAU BAUS TUOS MOTOROLERIU CHULIGANUS IR PASPIRTUKININKUS VAŽINEJANČIUS PER GATVES BET KAIP-KAS JUOS PAŽABOS?
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių