Kaunietę nustebino ties Birštonu susidariusios ledų sangrūdos

  • Teksto dydis:

Portalo kauno.diena.lt skaitytoja Karolina pasidalijo nuotraukomis, kurios darytos antradienį Birštone. Moteris stebėjosi, kad vienoje vietoje Nemunas užsikimšęs ledų sangrūdomis, o kitame vingyje viskas teka įprastu ritmu.

Karolina pasakojo, kad su vyru jau pradėjo lankyti kalėdines eglutes, tad antradienį nukeliavo į Birštoną. Be kalėdinių puošmenų pora pasivaikščiojo ir Nemuno krantine, kur juos pasitiko ne upės tekėjimas, o ledai.

„Negalėjome atsistebėti ir atsigrožėti gamta. Ties Birštonu Nemunas visai kitoks – čia pilna ledų ir sniego sangrūdų. Aišku, ledai nėra tokie masyvūs, kad pro juos negalėtų pratekėti vanduo ir visa upė pradėtų kilti, tačiau vis tiek buvo netikėta, kad tokiu metų laiku jau pradeda grūstis ledai. Juk dažniausiai ledo gabalai pajuda pavasarį, kai prasideda atlydys, o čia kelias dienas pašalo, tada truputi atšilo ir jau pilnas Nemunas ledų. Ties Kaunu tokių vaizdų jau seniai nemačiau, pas mus tik Neryje pavasarį ledai plaukdavo, o Nemunas jau eilę metų nei kiek neužšąla“, – nuostaba pasidalijo kaunietė.

Skaitytojos nuotr.

Moteris atkreipė dėmesį, jog ledai gaubia ne visą Nemuną.

„Užkopėme ir į Birštono apžvalgos bokštą. Nuo jo atsiveria nuostabi panorama, matosi ir kitas Nemuno vingis. Čia jokių plaukiančių ledų nebuvo matyti“, – pasakojo Karolina.

Moteris tikino, jog nors ledų ties Birštonu atrodo Nemune ir nemažai, tačiau lipti ant jų pavojinga, todėl paragino ledais pasigrožėti tik nuo kranto.

Skaitytojos nuotr.

„Netikiu, kad jau galėjo užsitraukti storas ledas. Patys pabandėme užlipti ant į krantą išmestų ledo gabalų, jie iškarto lūžta, tad tikrai nėra saugu eiti toliau. Juolab nereikia pamiršti, kad upėje ledai juda, jie labai apgaulingi. Todėl reikėtų grožėtis nuo kranto. O pasigrožėti tikrai yra kuo“, – patarimais pasidalijo kaunietė.


Šiame straipsnyje: Birštonasledailedų sangrūdosskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

sulaiko

sulaiko portretas
Birstono HES

taip

taip portretas
tai matyt konservatoriai suorganizavo

na, jo

na, jo portretas
prastas rašinys, vertas dvejeto. Ir koks to tikslas?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių