Kaunietis nerimauja dėl gresiančios nelaimės: vairuotojai mūsų nemato

„Per šią pėsčiųjų perėją su vaiku kasdien einu į darželį ir vairuotojai mūsų nemato. Vairuotojai nestoja arba, kai įžengiam į perėją, apvažinėja, nes paprasčiausiai mūsų nepastebi“, – sakė kaunietis Gytis. Vyras teigė, kad ties Radvilėnų plento 5-uoju numeriu pažymėtu namu esanti pėsčiųjų perėja iš vienos pusės yra pernelyg apžėlusi krūmais. Savivaldybės atstovai tikina, kad pokyčių bus.

Skaitytojas portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad savivaldybei prašymus dėl krūmų panaikinimo prie šios pėsčiųjų perėjos rašė ne kartą. 

„Klausiau, ar krūmai užstoja pėsčiuosius ir sukelia pavojingas situacijas, ar čia viskas gerai? Gaunu atsakymą, kad ten nėra juoda dėmė ir kad daugiau niekas nesikreipia. Bet ar reikia laukti, kol vieną kaunietį suvažinės automobilis, kad kažką padarytų? Per šią pėsčiųjų perėją su vaiku kasdien einu į darželį ir vairuotojai mūsų nemato. Vairuotojai nestoja arba, kai įžengiam į perėją, apvažinėja, nes paprasčiausiai mūsų nepastebi“, – pasakojo vyras.

Skaitytojas pasidalijo ir nuotrauka, kurioje situacija užfiksuota prieš tris savaites. Anot kauniečio, krūmai dabar yra dar aukštesni ir matomumas blogesnis.

Skaitytojo nuotr.

„Prie pėsčiųjų perėjos nesimato ateinančių žmonių, sunku pastebėti suaugusius žmones, o vaikų ir mažesnio ūgio žmonių išvis nesimato. Šalia yra „aklųjų rajonas“, vis dar gyvena daug žmonių su regėjimo negalia, kurie taip pat naudojasi šita perėja“, – dėl gresiančios nelaimės nerimavo vyras ir pacitavo Pėsčiųjų perėjų įrengimo taisykles.

Prie pėsčiųjų perėjos nesimato ateinančių žmonių, sunku pastebėti suaugusius žmones, o vaikų ir mažesnio ūgio žmonių išvis nesimato.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius teigė, kad kovo pradžioje buvo sulaukta gyventojo prašymo įvertinti galimą juodąją dėmę ir per aukštus želdinius ties Radvilėnų plento 5 daugiabučiu.

„Gyventojo pateikta informacija patikrinta: želdiniai, krūmynai buvo suformuoti tinkamai ir pagal galiojančias taisykles, jie neapribojo matomumo, nebuvo fiksuotas padidėjęs eismo įvykių skaičius. Nusprendėme nesiimti skubotų sprendimų ir ilgalaikėje perspektyvoje įvertinti situaciją. Šią savaitę specialistai priėmė sprendimą atverti posūkį ir perėją – krūmams sulapojus iš tiesų prastėja matomumas tiek pėstiesiems, tiek ir eismo dalyviams. Nors greitis minimoje vietoje nėra didelis, reaguojame į kauniečių prašymus ir norime, kad jie jaustųsi saugiai“, – teigė M. Matusevičiaus.

Anot savivaldybės atstovo, per artimiausias dvi savaites aplinkosaugos specialistai įvertins esančių želdinių būklę ir spręs jų perkėlimo, genėjimo ar pašalinimo klausimą.


Šiame straipsnyje: pėsčiųjų perėjanesaugi pėsčiųjų perėjaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Benai,

Benai, portretas
netikiu, kad kokia valdžia kada nors būtų kalta. Kaltas, kaip visada, bus vairuotojas.

nino

nino portretas
pats baisiausias ratas visame Kaune Per siauras isvaziavimas posukiui i desine vaziuojant nuo zoo sodo .Didesnes masinos neprasisuka ir jau isdauzytos trinkeles posukyje ,per status kampas posukiui

Linksmoji Jadzė

Linksmoji Jadzė portretas
Anonimas Landsbergių giminę laiko supermenais : ) )
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių