„Kauno dienos“ studija: senjorų vietą Kauno ligoninėje užėmė kovidiniai ligoniai

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi LSMU Geriatrijos klinikos vadovė, prof. habil. dr. Vita Lesauskaitė.

Prieš aštuonerius metus Kauno ligoninėje atidarytas pirmasis šalyje specializuotas geriatrijos skyrius, kuriame gydomi vyresni nei 60 metų ligoniai, sergantys įvairiomis lėtinėmis ar ūminėmis ligomis. Dabar jis uždarytas. Ne dėl krizės ar poreikio nebuvimo – specialiai senjorams pritaikytą skyrių ir jo specialistus pasiglemžė COVID – 19.

Šiuo metu čia gydomi tik šiuo virusu užsikrėtę ir komplikacijas patyrę ligoniai, o kitomis ligomis sergantys senjorai palauks, kol pasveiks antivakseriai. Jie sudaro apie 80 proc. skyriaus pacientų, pasakoja prof. habil. dr. V. Lesauskaitė.

Tačiau pokalbis su profesore „Kauno dienos“ studijoje ne tik apie koronavirusą. Kaip sulėtinti senėjimą, nuo kokio amžiaus žmogų derėtų vadinti senjoru, kiek žmogus išlieka darbingu ir ar teisingai elgiasi darbdaviai, ignoruodami vyresnio amžiaus darbuotojus – visa tai aptarsime su prof. V.Lesauskaite.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

))))))

)))))) portretas
Kad išliktum ilgai sveikas ir darbingas reikia nuo jaunų dienų save saugoti tiesiog galbūt ne saugoti o gyventi sveiką gyvenimą.Kiekvienas vis kitaip supranta sveiką gyvenimo būdą, noriu pasakyti ,kad iš gyvenimo nieko daugiau už kitą nepaimsi,tik tąi kas skirta.O persivalgius tenka išvemti,taip būna su viskuo, ka perdaug paemei,suvalgei.Ir neapgausi tu nieko,nebent leisis būti apgautam,apsimes kad nesupranta ir t.t.. Bet padariusiam blogą kitam ,sugrįš su kaupu. Šitą įsidėmėti reikia kiekvienam. kiekvienam.

Emigr.

Emigr. portretas
Dėl gydytojų aprangos kaltinkime sveikatos ministrą, nes užsienyje tokių( drabaizgu ) aprangos seniai nesideda medikai.Apsaugos priemonė taI kaukė,su kurią apsisaugo nuo ligonių. Viskas tenai vyksta taip kaip ir vyko iki pandemijos tik kaip minejau kaukes devi ir testuojami yra medikai ir visi kurie nesiskiepino. Nėra dramos ,žmonės gyvena įprastą gyvenimą ,tik kad nori daugiau saugo save.Jokių galimybių pasų tenai nereikia ir jie nefunkcionuoja. Kada bus išvyti iš Seimo visi Šitie nupirkti avinai ????Jie užsitarnavo belangėje vietas.

G

G portretas
Visus, kuriems gydytojų gyvenimas rojus, kviečiame savanoriauti į covid skyrius. Diena su skafandru labai naudinga smegenims. Visus kurie mano kad gydytojai papirkti, eikite tomis pačiomis pėdomis ir gaukite tą atlygį. Visi neskiepyti turėkite savigarbos ir negulkite į ligonines, ta liga tikrai jūsų neįveiks, likite namie.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių