„Kauno dienos“ studijoje – prof. G. Mažeikis: jei tankai pravažiuos, dar nereiškia, kad užims

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Vytauto Didžiojo universiteto Socialinės ir politinės kritikos centro vadovas prof. dr. Gintautas Mažeikis.

„Rusiją mes, ypatingai vyresnės kartos žmonės, neblogai pažįstame ir suprantame, tačiau apie Ukrainą menkai išmanome“, – sako prof. dr. G. Mažeikis.

Tarkime, Huliajpolė, 1918 – 1921 buvusi nepriklausoma Nestoro Machno anarchistų sostinė, kurios kazokai suvaidino reikšmingą vaidmenį ir Maidano įvykiuose. Arba Lvivas, istorinė Galicijos sostinė – jau vakarietiškas kraštas, savo mentalitetu artimas Austrijai. Šiuos miestus skiria daugiau kaip tūkstantis kilometrų, tačiau vienija beatodairiškas laisvės troškimas. Rusų tankai čia gal ir pravažiuotų, tačiau sulauktų kruvino partizaninio atsako.

Tad kodėl Rusija veliasi į konfliktą su savo tautinį identitetą jau atradusia Ukraina, žvangindama prie jos sienos ginklais? Ištakų galima ieškoti ir praeityje, kuomet V.Putinas Vokietijoje viso labo nešiojo alų aukštesnio rango KGB karininkams, galima žvelgti ir į ateitį, kur okupuotoms Ukrainos dalims ir Baltarusijai projektuojamas „nepriklausomų“ respublikų vaidmuo Rusijos glėbyje su bendru prezidentu, tuo pačiu V.Putinu.

Apie tai „Kauno dienos“ studijoje kalbamės su G.Mažeikiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pliurpalistas

Pliurpalistas portretas
Ir visa ismintis ,rusai puls ,bet neuzpuls.

YES

YES portretas
Tikras durnių laivas , - kažkokie idiotai pūčia absoliučiai niekam nereikalingo karo ugnį ir erzina naivius valstybių piliečius. Taip, - vakarai užversdami Ukraina ginklais stumia ją į karą prieš Rusija, kaip , kad 2008-ais stūmė Gruzija , kuo tai baigėsi visi puikiai žinome, o Rusijos vadovas pasakė: Jeigu tai priklausys tik nuo Rusijos, jokio karo nebus.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
dar vienas profesorius :) . Esmė yra nusikaltėlio išlikimas poste , tai yra kas būtu jei į ES ir NATO įstotu Ukraina ir Baltarusija . Juk tuomet 99% putino mafijai mirtis . Paimkite faktus : janukovičius , kadyrovas , lukašenka ir kitų šalių prezidentai susija su putino mafija , tai nusikaltėliai veikiantys purino mafijai kaip rusijos priedanga . Ir nereikia čia pasakoti apie tankus ar dar kažką , reikia aiškinti nusikaltėlių išliko schemą kur naudojama eilinių žmonių gyvybės , kad mėgautis šalių resursais
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių