„Kauno dienos“ studijoje – R. Zemkauskas: o kiek manyje yra Putino?

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi žurnalistas, Vytauto Didžiojo universiteto Viešosios komunikacijos katedros docentas Rytis Zemkauskas.

– Atsigręžkime kiekvienas į save. Ne į Vakarus, ne į valdžią, o į save. Ir paklauskime: o ką aš padariau, kad karo Ukrainoje nebūtų? – siūlo R. Zemkauskas.

Kiekvienas savyje rastume ir gero, ir blogo, ir gal net šiek tiek Putino. Tačiau mums nekyla noras su ginklu rankoje likusiam pasauliui nešti savo „tiesą“. Kodėl taip elgiasi Rusija? – 700-ai metų priespaudos ir baimės. Valdžios baimė, represinių struktūrų baimė.

Pridėkime prie to banditišką kultūrą, pravoslavų bažnyčios Rusijoje pataikavimą Putinui bei mitą apie slavų dvasinio pasaulio pranašumą prieš likusias tautas, ir gausime tokį fašizmo kokteilį, kurio pats Hitleris pavydėtų, – sako R.Zemkauskas.

Jo teigimu, Rusija dabar sunkiai serga, nors joje dar likę blaiviai mąstančių žmonių. Tačiau kai negaluoja keli organai, jų atskirai neguldome į ligoninę. Ligoninėje guli visas kūnas. Taip ir Rusiją, pasak pašnekovo, dabar reikia izoliuoti nuo likusio pasaulio, kaip sunkų ligonį.

Pokalbis „Kauno dienos“ studijoje su R.Zemkausku apie karą Ukrainoje, propagandą, asmeninę atsakomybę ir Rusijos prigimtį.

 

 


Šiame straipsnyje: Rytis Zemkauskaskaras UkrainojekarasKauno dienos studija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių