Kauno mero komandą sustiprino nauja patarėja

  • Teksto dydis:

Kauno savivaldybėje darbą pradėjo nauja mero Visvaldo Matijošaičio patarėja. Ilgametę ir įvairiapusę teisinio darbo patirtį turinti Karina Paulauskienė nuo šiol koordinuos švietimo, sporto ir daugiabučių administravimo sritis.

Praėjusią savaitę V. Matijošaičio patariamuoju balsu tapo K. Paulauskienė. Naujoji mero patarėja švietimo, sporto ir daugiabučių administravimo srityse taikys daugiau kaip 15 metų teisinio darbo patirtį.

„Karina prisijungė su labai konkrečiu tikslu – diegti naujoves ir tobulinti esamus procesus. Neabejoju, kad jos solidi patirtis ne tik leis susidoroti su patikėtais darbais, bet ir pagerinti kauniečiams teikiamų paslaugų kokybę“, – kalbėjo miesto meras.

Pasak jo, nors Kaunas dideliais žingsniais tobulėja visose srityse, tai nėra pagrindas sustoti siekiant tolesnio progreso.

Karina prisijungė su labai konkrečiu tikslu – diegti naujoves ir tobulinti esamus procesus.

Naujajai patarėjai patikėta identifikuoti problemas koordinuojamose srityse, remiantis teisinių bazių ir kitų duomenų analizėmis. Pagal jas teikti rekomendacijas miesto vadovams, skyrių vedėjams ir miesto įstaigoms. Tokiu būdu jie galės efektyviau planuoti darbus bei diegti patobulinimus.

„Džiaugiuosi galimybe prisidėti prie Kauno miesto augimo ir dėkoju už pasitikėjimą. Šiuo metu analizuoju esamą situaciją Kaune, vykdomas programas ir iniciatyvas. Taip pat įsiklausau į miesto vadovų, skyrių vedėjų ar įstaigų lūkesčius. Dauguma pozityvių pokyčių matomi plika akimi, tačiau  jau turiu idėjų, kuria linkme miestas galėtų tobulėti“, – pasakojo naujoji mero patarėja.

Karina Paulauskienė/Kauno m. savivaldybės nuotr.

Artimiausiuose planuose – siekis gerinti neformalaus ugdymo prieinamumą visiems miesto vaikams bei suvienodinti tam skiriamą finansavimą. Dar viena svarbia atsakomybe taps „Tūkstantmečio mokyklos“ pažangos programos įgyvendinimas.

Mero patarėja užsibrėžė daugiau dėmesio skirti sportui. Keliamas tikslas infrastruktūrą maksimaliai atverti kuo didesniam gyventojų ratui ir pilnavertiškai ją išnaudoti. Taip pat siekiama peržiūrėti ir patobulinti sporto trenerių motyvacinę sistemą.

Siekiant užtikrinti, kad kauniečiai jaustųsi savo namų šeimininkais ir gautų kokybiškas paslaugas – bus peržiūrėtas daugiabučių administravimo apmokestinimo teisinis reglamentavimas.  

Be K. Paulauskienės, mero patarėju ryšiams su visuomene dirba Tomas Jarusevičius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pamąstymai

Pamąstymai portretas
nu joooo....regis, jau palioniuks "stato" savo žmones. Ar tik nesiverš į mero foteliuką? :)

vilius

vilius portretas
merija paskendusi korupcijoj,šita skirta patobulinti kyšiu emimą,ar tai ne šiliausko pakaita,iki šiol sporto skyriaus veikejai griove krepšinio stovus kiemuose,metalą pasimdami sau

Pilietiškas

Pilietiškas  portretas
Gal netobulėja miestas, o asmeninės mero statybos mieste ir t.t.?!
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių