Kauno policijoje – netikėtos rokiruotės

Pavasarinėms permainoms neatsispyrė ir Kauno apskrities policija. Trys įvairių jos padalinių vadovai komandiruoti į naujas pareigas. Teigiama, kad tik laikinai.

Nuo balandžio 1-osios Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Kelių policijos valdybai vadovauja buvęs Jonavos rajono policijos komisariato viršininkas Vigintas Lukošius.

Pasak Kauno AVPK viršininko Dariaus Žukausko, V.Lukošius paskirtas laikinai vietoj Kelių policijos valdybos viršininko Dano Česnausko, kuris trims mėnesiams komandiruotas į Lietuvos kriminalinės policijos biuro mokymo centrą Kaune.

"Departamentas pasiūlė D.Česnauskui pasidalyti patirtimi. Jis sutiko", – nedaugžodžiavo komentuodamas šias mįslingas rokiruotes D.Žukauskas. Tačiau pripažino, kad avaringumo statistika pastaruoju metu Kaune nekokia. "Žuvusiųjų mažiau, bet sužalotų tikrai daug, todėl vertiname šią situaciją su miesto savivaldybe – reikalingas bendras visų indėlis. Be minėtų problemų, yra Kelių policijos valdyboje ir korupcijos apraiškų, bet nuo to neapsidrausi, – nebuvo linkęs leistis į gilesnę D.Česnausko darbo rezultatų, vadovaujant Kelių policijos valdybai, analizę D.Žukauskas, viską sudėjęs į vieną sakinį: "Jeigu valdybos vadovas būtų blogai vertinamas, juk nebūtų siunčiamas mokyti kitų."

Vietoj D.Česnauską pavaduosiančio V.Lukošiaus į Jonavą laikinai komandiruotas vienas iš Dainavos policijos komisariato vadovų Šarūnas Martinkėnas.

"Per tuos tris mėnesius galėsime įvertinti, ar Š.Martinkėnas su V.Lukošiumi tikrai subrendę ir patyrę vadovai, kaip užsirekomendavo savo ankstesnėse pareigose. Tada ir matysime, ar šios rokiruotės bus laikinos, ar ne", – išsisuko nuo atsakymo, kas planuojama toliau, Kauno apskrities policijos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hornas

Hornas portretas
Kelių policijos vadovas kosmonautas, geriau būtų siunte į observatoriją, ten sau naudingesni žinių bagažą sukauptu

Anonimas

Anonimas portretas
Kažin kaip su Kedainių specialistais,kam jie savo patirtį perduos?Svarbi patirtis...

Anonimas

Anonimas portretas
Profke baiges mokins kitus :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių