Kauno rajonas jungia šildymą ligoninėms ir mokykloms, bet kada šiluma pasieks gyventojus – nežinia

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybė skelbia, jog nuo trečiadienio šildymas jungiamas ugdymo ir gydymo įstaigose. Tačiau dar nėra skelbiama, kada šiluma pasieks ir gyventojų namus. Tokios pat šio sezono strategijos laikosi ir miesto savivaldybė.

„Dėl smarkiai atvėsusių orų Kauno rajono savivaldybė nusprendė pradėti 2021–2022 m. šildymo sezoną mokyklose, vaikų darželiuose ir sveikatos priežiūros įstaigose. Šiluma vaikai ir ligoniai jau galės džiaugtis nuo rugsėjo 22 d. Pernai ugdymo įstaigose šildymas buvo įjungtas spalio 16 d.

Specialistai stebės oro prognozes, vertins realias sąlygas ir artimiausiu metu nuspręs, kada šiluma pasieks ir likusius gyventojus.

„Daugiabučiuose namuose šildymo sezonas dar nepradedamas. Specialistai stebės oro prognozes, vertins realias sąlygas ir artimiausiu metu nuspręs, kada šiluma pasieks ir likusius gyventojus“, – informavo Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Egidijus Katilius.

Jis priminė, kad gyventojai gali patys savarankiškai nuspręsti, kada pradėti šildymo sezoną. Tam tereikia daugumos namo gyventojų pritarimo. Tiesa, toks sprendimas negali pažeisti higienos normų. Apie sprendimą pradėti šildymo sezoną gyventojai privalo raštu informuoti šilumos tiekėją.

Portalas kauno.diena.lt primena, jog pirmadienį Kauno miesto savivaldybė buvo paskelbusi tokį pat sprendimą – įjungti šildymą viešosioms įstaigoms.

„Nuspręsta pradėti šildymo sezoną ten, kur tai yra būtina – miesto mokyklose, vaikų darželiuose bei sveikatos priežiūros įstaigose. Šiluma įstaigas pasieks per kelias artimiausias dienas. Dėl šildymo daugiabučiuose bus sprendžiama šiomis dienomis. Kol kas stebime orų prognozes“, – pirmadienį komentavo Kauno savivaldybės Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėjas Raimundas Endrikis.

„Neišvengiamai artėjant šildymo sezonui, svarbu pastebėti, jog, lyginant su kitais didžiaisiais miestais, kauniečiams šilumos kainos pokytis bus pats mažiausias – vos apie 3 proc. Didžiausią įtaką kainos augimui turi brangstantys ištekliai – biokuras ir dujos“, – apie šilumos kainų pokyčius pridūrė miesto savivaldybės atstovas.

Pernai Kauno mieste šildymo sezonas pradėtas spalio 15 d., o baigėsi – gegužės 5 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mokykla

mokykla portretas
siandien pradejo sildyt

KAIP NEŽINA

KAIP NEŽINA portretas
PAVASARI....

Ji

Ji portretas
Specialistai gyvena nuosavuise namuise ir sildosi o jiem nesvarbu kad bute jau saldytuvai. Tegul ateina kvieciu pas save duosiu kambari ir liva ir butinai atsivezkit specialistai vilnones kojines.silta treninga ir vilnone kaldra tada ryte iskart patasa padesit sildymui ijungt.ir dar vaika maza savo atsivezkitkad nosies galiukas bus saltas ir su prstinytem vaikas diena namie tures buti.vat kokua realube specialistams pasiulymas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių