Kauno rajono mokiniams – nauja profesinio orientavimo programa

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybė aktyviai rūpinasi jaunimo profesiniu orientavimu. Siekdama atliepti rinkos poreikius, sudaryti galimybę pasirinkti regione paklausias profesijas, savivaldybė, bendradarbiaudama su VšĮ "Lietuvos Junior Achievement", vykdo profesinio orientavimo programą "JA Šešėliavimas".

Šioje programoje dalyvaujantys 9–12 klasių mokiniai palaikys socialinius ryšius su vietos verslo įmonėmis, valstybės įstaigomis, nevyriausybinėmis organizacijomis ir jų darbuotojais, šešėliavimo vizitų metu lankysis įmonėse, susipažins su karjeros planavimo procesu. Pagrindinis šešėliavimo vizito tikslas – sudaryti galimybę mokiniams pabendrauti su įvairių sričių specialistais, išgirsti ir pamatyti, kaip atrodo juos dominančios organizacijos bei jų darbo vietos. Taip pat sužinoti, kokių įgūdžių ir žinių reikia mokiniui, norinčiam ateityje sėdėti tam tikro specialisto kėdėje.

"JA Šešėliavimo" programa kasmet sulaukia vis didesnio mokinių ir įvairių verslo, valstybinių bei privačių įstaigų susidomėjimo. Siekiant mokiniams sudaryti galimybę apsilankyti pakaunėje veikiančiose įmonėse ir susipažinti su paklausiomis profesijomis, Kauno rajono savivaldybės vadovai pakvietė Kauno regione veikiančias įmones prisijungti prie "JA Šešėliavimo" programos bei atverti savo darbo užkulisių duris smalsiems ir motyvuotiems jaunuoliams.

Šiuo metu prie programos jau prisijungė UAB "Elinta", UAB "Saldoga", UAB "Inexstudio". Prisijungti prie programos registruotis "JA Šešėliavimo" platformoje kviečiamos ir kitos įmonės, įstaigos, organizacijos.

Kauno rajono savivaldybė tiki, kad, bendradarbiaujant su socialiai atsakingomis verslo įmonėmis, organizacijomis, ne tik pavyks mokinius supažindinti su skirtingomis profesijomis, prisidėti prie ugdymo karjerai, bet ir paskatinti juos sėkmingai siekti savo profesinių tikslų bei rinktis aktualias, regione paklausias profesijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių