Kauno rajono viešojoje bibliotekoje – duoklė lietuvių kalbai

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka pakvietė susirinkti visus, kurie neabejingi lietuviškumui, kuriems rūpi etninis paveldas, kurie nori puoselėti lietuvių kultūros tradicijas ir šventiškai paminėti Tarptautinę gimtosios kalbos dieną.

Kalba renginyje skambėjo taip įvairiai, kad kai kurie svečiai, pagūžčioję pečiais, prisipažino suprantantys ne viską, kas šnekama.

Tarmiškai ir artistiškai buvo pasakojamos linksmos kasdienybės istorijos, ypač susijusios su kalba, tarmiškai deklamuojama poezija.

Tą vakarą daug dėmesio buvo skirta ne tik lietuvių tradicijoms, kalbai, skambiosioms jos tarmėms, bet ir kitiems tautinės tapatybės ženklams: tautiniams drabužiams ir, aišku, šokiams! Bibliotekoje apsilankęs tautinių šokių kolektyvas „Ažuolas“ sukūrė nuotaikingo siautulio atmosferą, įtraukė į šokių ir geros nuotaikos sūkurį susirinkusią publiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ukrainai shlove ,

ukrainai shlove , portretas
bet kalba turi buri lietuviu privaloma parduotuvese , o is mokyklu vyti skeltanagiu kalba ir tuojau pat

Janina

Janina portretas
Kaip malonu jus matyti tai atgaiva tikrai lietuvybei Mes jau tokioje neviltyje prezidentas tik išsižioja tuoj ukraina parduotuvėse rusu kalba masiškai jau anukėlė klausia močiute kokia čia šalis kad aš nieko nesuprantu ka kalba

kauniete

kauniete portretas
TIESIOG JUS NUOSTABIOS DIDELĖ PAGARBA JUMS MOTERYS
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių