„Kauno vandenys“ kviečia vietos verslininkus jungtis prie aplinkai tvarios iniciatyvos

  • Teksto dydis:

Plastiko naudojimo statistika kelia nerimą: pasaulyje kas minutę parduodama 1 mln. 200 tūkst. plastikinių buteliukų vandens. Didžiausios Lietuvos vandentvarkos įmonės, siekdamos mažinti plastiko atliekų kiekį, kviečia atsisakyti plastikinių buteliukų ir rinktis vandenį iš čiaupo.

Lietuvoje startavo nacionalinė kampanija „Vanduo – gyvenimas. Dalinkis.“, kuria apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas teikiančius verslus norima skatinti savo klientus vaišinti vandeniu iš čiaupo.

Kampaniją palaikantis Aplinkos ministras Simonas Gentvilas teigia, kad Lietuva gali didžiuotis vienu didžiausių mūsų šalies turtų – požeminiu vandeniu.

„Lietuvoje vandentiekio kokybė, palyginus su kitų šalių, yra pavydėtinai aukšta. Esame viena iš nedaugelio valstybių Europoje, kuri viešojo vandens tiekimui naudoja tik požeminius vandens išteklius. Šį privalumą turime išnaudoti labiau. O pasauliui „dūstant“ nuo plastiko, Europai brėžiant aiškią Žaliojo kurso kryptį pasirinkimas gerti vandentiekio vandenį yra daug pastangų nereikalaujantis, tačiau reikšmingas žingsnis sąmoningos visuomenės link“, – sakė Aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Esame viena iš nedaugelio valstybių Europoje, kuri viešojo vandens tiekimui naudoja tik požeminius vandens išteklius.

Nacionalinės kampanijos iniciatoriai, kartu su Aplinkos ministru bei skirtingų savivaldybių atstovais šiandien pasirašė simbolinį memorandumą, kuriuo išreiškė palaikymą kampanijos idėjai: svetingumo sektoriuje veikiantys verslai skatinami pavaišinti vandens iš čiaupo stikline savo klientus nemokamai, o visuomenė – drąsiai gerti vandenį iš čiaupo ir šiuo pasirinkimu mažinti aplinkos taršą plastiku.

„Kauno vandenys“ verslo įmonėms, kurios savo klientus vaišins nemokamai vandeniu, kompensuos po 2 kub. m. vandens kiekvieną mėnesį iki šios vasaros pabaigos.

„Lietuva turi retą gamtos dovaną: gyventojai turi galimybę vartoti švarų, gerai nuo taršos apsaugotą ir prisotintą vertingų mineralinių medžiagų požeminį geriamąjį vandenį. Šia iniciatyva norime paskatinti vietos verslininkus prisidėti prie žmonių kasdienio vartojimo įpročių keitimo: gerti vandenį iš čiaupo, vienkartinius plastiko buteliukus keisti daugkartiniais, kuriuos Kauno mieste galima prisipildyti viešosiose vietose esančiose lauko gertuvėse. Geriamasis vanduo yra nuolat tiriamas mūsų bendrovės laboratorijoje, periodiškai vandens kokybės rodiklius tiria ir Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Vanduo yra saugus ir tinkamas vartoti“, – sako „Kauno vandenų“ administracijos ir bendrųjų reikalų direktorius Arvydas Juška.

Prie nacionalinės kampanijos „Vanduo – gyvenimas. Dalinkis“ kviečiame jungtis ir kitas šalies savivaldybes. Įmonės, norinčios prisijungti prie akcijos ir kartu eiti tvarumo keliu, kviečiamos registruotis čia: https://vanduoisciaupo.lt/

Vykdant kampaniją kino mėgėjai bus pakviesti į nemokamus filmų apie žmogaus poveikį aplinkai vakarus po atviru dangumi Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Pirmiausia savo darbą sąžiningai atlikti PRIVALOMA . Tik po to kreiptis į visuomene

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Visuomenės okupacija, Visuomenės veiklos ryšys. Tautos pasipriešinimas. Žmonių visuomenės atsparumas. LR Kauno vpk, D. Žukauskas, M. Baršys.G. Žaliagiris, A. Venckus, V. Adamkus, A. Kubilius. Š. Jonušas, Pilipavičius, E. Žigutis. Miknienė J. Raudeliūnienė, Levinskienė, Sakalaitė, Valaitis, , G. Petrauskas, P. Mačiulis, A. Palionis, M. Jurgutis, V. Matijošaitis, R. Simkautytė-Kundrauskė, H. Daktaras, G. Gelčys. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Jūs ne verslininkus kvieskitės , o greičiau tvarkykite fontaną Seimo aikštėje , o ir apatinis fontanas Kauko laiptų papėdėje nuolat užsikemša ir brangus vanduo sau šauniai nuteka į Žemaičių gatvę , štai tokie Jūs šeimininkai .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių