Kauno vizija iki 2030-ųjų: sumanus, dinamiškas ir tvarių pokyčių miestas – traukos centras

  • Teksto dydis:

Oficialu – Kauno taryba antradienį patvirtino strateginį plėtros planą (SPP) ir tolesnę miesto augimo kryptį iki 2030-ųjų. Kokybinio proveržio siekiama ekonomikos, kultūros, švietimo ir sporto, miesto valdymo, teritorijų plėtros, darnaus judumo bei žaliojo kurso srityse. Svarbiausias miesto dokumentas pakoreguotas atsižvelgiant į gyventojų pastabas.

„Pokyčiai ir miesto augimas prasideda kryptingai planuojant strateginius procesus. Rezultatai taip pat neatsiejami nuo pačių gyventojų lūkesčių, noro gerinti gyvenimo kokybę. Būtent tai leido suformuoti miesto prioritetines sritis iki 2030-ųjų“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Miestas išsikėlė tikslus per ateinančius aštuonerius metus auginti ekonomiką, užtikrinti darnią teritorijų plėtrą, stiprinti darnų judumą bei žaliąjį kursą. Kauno prioritetu taip pat išlieka sveikatos ir socialinės apsaugos, švietimo ir sporto, kultūros, turizmo ir kitos sritys.

Pokyčiai ir miesto augimas prasideda kryptingai planuojant strateginius procesus.

Plano kūrime dalyvavo daugiau kaip 100 ekspertų, vyko susitikimai ir viešos diskusijos su kauniečiais bei miesto bendruomenių atstovais. Įvertinta esama situacija, turimi ištekliai, atlikti gyventojų nuomonės tyrimai,  duomenų analizės.

„Strateginis plėtros planas numato trumpalaikius ir ilgalaikius tikslus. Siekiame, kad Kauno miestas būtų atviras inovacijoms, patogus mokytis, dirbti ir kurti šeimą, leisti laisvalaikį. Taip pat siekiantis ir įgyvendinantis tvarius pokyčius, besilaikantis žaliojo kurso – užtikrinant tvarią plėtrą bei įtraukiant pačius kauniečius“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis.

Rengimo procese visi norintieji galėjo susipažinti su strateginio plėtros plano dokumentu, teikti pastabas ir pasiūlymus, užduoti rūpimus klausimus viešame pristatyme visuomenei. Sulaukta beveik dvi dešimtys juridinių ir fizinių asmenų pasiūlymų.

Gyventojams labiausiai rūpėjo teritorijų plėtros, darnaus judumo bei žaliojo kurso temos. Tarp jų –  pėsčiųjų ir dviračių takų infrastruktūros gerinimas, viešojo transporto prieinamumas, paveldosauginiai klausimai ir konsultacijos, kiemų, kelių ir žaliųjų plotų tvarkymas, taršos mažinimas bei efektyvesnis  rūšiavimas.

Iškelti klausimai bei pasiūlymai apsvarstyti plano rengimo koordinacinėje darbo grupėje. Dalis jų, orientuoti į lokalias problemas, bus svarstomi toliau ir pateks į naujai rengiamą strateginį veiklos planą 2023–2025 metams. Pasiūlymai, kurie atitiko SPP lygį, papildė planą iki 2030-ųjų.

Strateginis plėtros planas antradienį balsų dauguma patvirtintas Kauno miesto tarybos posėdyje. Su naujausia strateginio plėtros plano projekto versija galima susipažinti internete: kaunas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sako

sako portretas
tas direktorius, kur pakeitė aną, mėgėją pinigą kišti į sloikus, sakė, kad savivaldybės siekis padidinti gyventojų skaičių virš 300 tūkst., todėl reikia pasistengti geriau tvarkyti Šilainius ir kitus miesto rajonus, nes iš daugiabučių bėga kauniečiai į kaimus ir "ganyklose statosi namus, kur nėra infrastruktūros, o paskui važinėja dirbti į Kauną ir transporto kamščius sudaro". Taigi, tas, kuris nuo 2018-ųjų vadovaudamas savivaldybės administracijai ne tik sloikus prisikimšo, bet ir 170 vienerų turto įsigijo, pats gyvena Kauno rajone. Meras irgi dvarą įsigijo ne kokioj Marvoj ar Linkuvoj( miesto ribose), bet Kauno rajone. Į tą rajoną kasdien važinėja keli tūkstančiai kauniečių dirbti LEZ,e, o dar daugiau savaitgaliu iš Kauno mauna į Kulautuvą, Kačerginę ar Zapyškį, Beje, "Kauno vandenys" ir "Kauno energija" - miesto savivaldybės įmonės nemažai klientų irgi turi Kauno rajone. Tai ką dabar kaltinti, kad dalis gyventojų iš miesto bėga į Kauną?

Kada

Kada  portretas
išvalysite kanalą apie akropolį, lad galima būtų apiplaukti su laiveliais ?

ded

ded portretas
kur dingo zilvinas trucyzna buka komentara parasytu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių