Konservatorių frakcijos seniūnė Kauno taryboje pereina į S. Skvernelio partiją

  • Teksto dydis:

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Kauno miesto taryboje Edita Gudišauskienė palieka konservatorius ir pereina į kuriamą ekspremjero Sauliaus Skvernelio partiją.

Apie tai politikė antradienio vakarą pranešė viešai savo „Facebook“ paskyroje.

Jos teigimu, drauge su ja išeina ir kitas frakcijos narys Vygantas Gudėnas.

„Drauge su Vygantu Gudėnu paliekame TS-LKD frakciją Kauno miesto savivaldybės taryboje ir jungiamės prie naujai kuriamos partijos „Vardan Lietuvos“, – rašė E. Gudišauskienė.

LNK reportažas:

Dėl frakcijos – nežinia

Ji BNS vėliau sakė, kad kol kas su V. Gudėnu Kauno taryboje yra dviese ir nėra tikri, ar pavyks įkurti naują frakciją.

„Mes dabar esame su V. Gudėnu, manau, taip ir būsime, o laikas parodys“, – sakė Kauno politikė.

„Neviliosime, neperviliosime, nieko nedarysime – žmonės jeigu norės jungtis ar burtis, tada jau būtų toks sprendimas“, – pridūrė ji.

E. Gudišauskienė sakė, jog kol kas nėra iš kitų Kauno taryboje dirbančių politikų girdėjusi, jog jie norėtų jungtis, tačiau svarsto, jog daugiau galėtų paaiškėti po šeštadienio, kai vyks steigiamasis „Vardan Lietuvos“ suvažiavimas.

TS-LKD frakcijos Kauno taryboje atstovė Jurgita Kupčinskienė sako, kad naujas seniūnas bus renkamas ketvirtadienį per frakcijos posėdį.

Anot jos, nors kolegės žingsnis yra netikėtas ir skaudus, frakcijos darbui tai neturės įtakos.

„Negražiai pajuokausiu – ar aštuoni, ar šeši, šioje miesto taryboje tai nelabai ką gali lemti. Bet pagal tarybos reglamentą, du nariai gali suburti grupę arba prie jų gali prisijungti trečias, ir tada jie turėtų frakciją. Tai pamodeliavus, galvoju, kad greičiausiai prisijungs koks trečias, o gal ir ketvirtas iš „Vieningo Kauno“ – manau, jie turės atskirą frakciją“, – BNS sakė politikė.

G. Landsbergis: žingsnis netikėtas

TS-LKD vadovas Gabrielius Landsbergis sakė, kad šis Kauno partiečių žingsnis jam buvo netikėtas, jis iš anksto apie jį nežinojęs.

„Labai įdomi partija mūsų, sakyčiau, tokia lietuviška mišrainė. Kolegos išdėstė savo argumentus socialiniame tinkle, kad (kuriama S. Skvernelio partija) labiau atitinka jų vertybes, matyt, tai ir yra atsakymas“, – žurnalistams Seime trečiadienį sakė G. Landsbergis.

Neviliosime, neperviliosime, nieko nedarysime – žmonės jeigu norės jungtis ar burtis, tada jau būtų toks sprendimas.

Kalbėdamas apie S. Skvernelio su bendražygiais steigiamą partiją G. Landsbergis teigė, jog tai „didžiausias išbandymas yra kairės pusės jėgoms“.

„Tai nėra konsoliduotas elektoratas, judantis, vis tiek čia atsipjaunamas didelis gabalas nuo „valstiečių“, – kalbėjo G. Landsbergis.

TS-LKD vicepirmininkas Paulius Saudargas, trečiadienį komentuodamas šį kolegų žingsnį, sakė, kad tai vienetinis atvejis.

„Tai kol kas toks vienetinis atvejis, nesu plačiau girdėjęs, kad būtų koks nors dreifavimas į tą pusę. Jeigu yra politikoje kokie nors asmeniškumai, asmeniniai interesai, taip ir pasisuka gyvenimas“, – Žinių radijui sakė jis.

P. Saudargas svarstė, kad E. Gudišauskienė galėjo būti nepatenkinta „susiklosčiusia padėtimi, asmenine pozicija Kauno skyrių sueigoje, galbūt dėl kandidatavimo į Seimą negavo tos pozicijos, kurios norėjo“.

Paskatino asmeniniai sukrėtimai

E. Gudišauskienė tvirtino pastaruosius kelerius metus patyrusi asmeninių sukrėtimų, kurie privertė pergalvoti, „kuriuo keliu toliau eiti“.

„Sukrėtimai privertė apmąstyti, ką noriu daryti, su kokiais žmonėmis noriu dirbti, kokios idėjos vežtų, o rezultatai džiugintų. Atsigavusi ir sustiprėjusi supratau, kad atsišviežinusi mintis subrendau pokyčiams“, – teigė politikė.

„Šiandien tvirtai galiu pasakyti, kad ir toliau noriu tarnauti žmonėms ir dirbti Kaunui. Tik su naujais žmonėmis, nauja komanda, kurie duotų naują impulsą. Matau naujas galimybes dirbant Kaunui“, – tvirtino ji.

E. Gudišauskienė BNS sakė, jog dėl asmeninio gyvenimo iššūkių svarstė net apskritai atsisakyti politinės karjeros.

„Buvo tokia mintis, gal iš viso trauktis iš politikos – net ir tokį pasvarstymą turėjau, bet paskui supratau, kad turiu dar jėgų, turiu žinių, turiu patirtį, profesionalumą ir tikrai noriu tarnauti žmonėms, ką ir iki šiol dariau“, – teigė politikė.

V. Kopūsto/BNS nuotr.

Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ kuria „valstiečius“ palikęs buvęs premjeras S. Skvernelis su bendražygiais. Šeštadienį Palangoje rengiamas partijos steigiamasis suvažiavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šlykštu

šlykštu portretas
Kai moteris neištikima.... ji turi savo pavadinimą...

konservatoriai ,iki visai n e p a s m i d o t e OŽIO tvaiku

konservatoriai ,iki  visai n e p a s m i d o t e OŽIO tvaiku portretas
bėkite lauk iš OŽIO tvarto --- sutiksite visai kitokios l a i k y s e n o s Lietuvos GYVENTOJUS, kurie nuoširdžiu darbu kuria savo gyvenimo GEROVĘ ir kviečia prisidėti n e a b e j i n g u s KITUS.

nepartinė

nepartinė portretas
p. Edita labai išmintinga moteris, dar studijų metais buvo tarp geriausiųjų. Ji daug dirbo visose pozicijose, kurias užėmė. Kadangi jos a.a. tėvelis buvo ištikimas konservatorių rėmėjas, tai ir duktė tai partijai ir Kaunui tarnavo daugiau kaip 20 metų, bet seniai turėjo konstatuoti, kad jos darbo vaisiais naudojasi kiti partiečiai. Gudresni, mažiau save varžantys, besibraunantys į priekį ir vardan valdžios paminantys bet kokius idealus. Sveikinu Editą, pagaliau, atsitokėjus ir pradėjus realiai vertinti, kas ir kaip. Bet aš asmeniškai tikrai neičiau į tą partiją, kurią ji dabar pasirinko, nepaisant to, kad Svernelis dabar "ant bangos"....
VISI KOMENTARAI 102

Galerijos

Daugiau straipsnių