Konservatorius prisišnekėjo: įžeidžiantis anekdotas kainavo vietą tarp kandidatų į Kauno tarybą

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos nariui kauniečiui Dariui Žebrauskui atsirūgo socialiniame tinkle išplatintas neetiškas komentaras apie gėjus ir pasaulio futbolo čempionus.

Naktinis išsiliejimas

Sekmadienį visų dėmesį prikaustė Pasaulio futbolo čempionato finalas, kuriame susitiko Argentina ir Prancūzija. Po Argentiniečių pergalės TS-LKD narys, medikas D. Žebrauskas, dabar jau buvęs kandidatas į Kauno tarybos postą, išsiliejo.

Konservatorius socialiniame tinkle „Facebook“ rašė, kaip pats įvardijo, anekdotą apie tris gėjus ir futbolą.

„Kalbasi trys gėjai. Vienas sako: man patinka tamsūs, kitas – man šviesūs. Trečias sako, kad man šlovės reikia.

– Kaip suprasti, kad šlovės reikia?

– Na įsivaizduokit esu Leonelis Messi, žaidžiu pasaulio futbolo čempionato finale su prancūzais. Paskutinė pratęsimo minutė, o rezultatas 3:3. Apsivarau vieną gynėją, antrą, trečią, išeinu prieš vartininką, spiriu iš 3 metrų į tuščius vartus… Ir nepataikau! Tada 100 tūkst. žiūrovų pašoka ir šaukia py****s, py****as!“ – tokį įrašą paliko D. Žebrauskas.

Feisbuko nuotr.

Žaibiškai paplito internete

Toks politiko komentaras nepraslydo pro internautų akis. „Facebook“ vartotojai gėdino mediką dėl tokių įrašų ir teigė, kad tai neetiška.

„O, kokio grožio atneša mums pasaulio čempionato aistros, ir kaip autoriui bus sunku ryte!“ – taip įrašą pradėjo komunikacijos ekspertas Andrius Baranauskas.

Jis priminė sąvokų „gėjus“ ir „py****as“ skirtumus.

„Tekste gerbiamas autorius, kandidatas į Kauno miesto tarybos narius, naudoja žodžius „gėjai“ ir „py***ai“ taip, tarsi jie reikštų tą patį. Bet nereiškia, ir skirtumas – labai didelis. Paaiškinu. Gėjai – tokie pat žmonės kaip aš, tu, jis, jie. Ir kaip bet kas aplink. Vienintelis dalykas – emocinius ir seksualinius santykius jie kuria tarp vyrų. Dėl ko man, tau, jam, jiems ir bet kam aplink vienodai šviečia, ir teisingai. Lygiai kaip vienodai šviečia, kokiais džinsais rengiasi ar ką pusryčiams valgo.

O tai kas tada yra „py***ai“? O štai šis terminas, mielieji, reiškia jau ne seksualinę pakraipą, bet dvasinę bei moralinę būseną. Konkrečiai šiuo atveju jis taikytinas juokučio autoriui. Vilkimės, kad juokučio autorius ryte ne tik atgailaus skaudančia galva, bet ir pasinaudos proga pagilinti terminologijos žinias, o ateityje sąvokų nebepainios“, – D. Žebrausko žinutę išanalizavo A. Baranauskas.

Pašiepti įvairias Lietuvos aktualijas nevengiančio „Facebook“ puslapio „Valstybinis tautos frontas“ autoriai taip pat išdėstė savo poziciją dėl D. Žebrausko komentaro.

Jau geriau būtų sakęs, kad katė perbėgo klaviatūrą.

„Nusišypsokime drauge su TS-LKD kandidatu į Kauno miesto savivaldybės tarybą“, – prie nuotraukos su politiko komentaru rašė minėtame puslapyje.

Sarkazmo negailėjo ir pavieniai internautai. „Žebdrauskai, jau turbūt nelaimėsi“, – juokavo jie.

Įsilaužė į paskyrą?

Ilgai laukti nereikėjo ir pats D. Žebrauskas savo „Facebook“ profilyje parašė, kad neva įrašą apie gėjus, futbolą paliko ne jis.

„Sveiki, noriu informuoti, kad buvo įsilaužta į mano FB paskyrą, iš kurio parašytas postas apie finalo peripetijas. Noriu atsakingai pareikšti, jog neturiu nieko bendro su turiniu, kurį parašę įsilaužęs į mano paskyrą asmuo“, – aiškino konservatorius.

Feisbuko nuotr.

Tačiau internautai po šiuo įrašu pradėjo klausinėti, kur įrodymas, kad politikas kreipėsi į „Facebook“ dėl įsilaužtos paskyros? Į tai D. Žebrauskas nieko neatsakė, tik apribojo galimybę komentuoti po jo įrašu.

Tuomet komentarai persikėlė į minėto „Valstybinio tautos fronto“ puslapį bei po A. Baranausko įrašu. Internautai juokavo, kad tai buvo pats blogiausias atsiprašymas ir visiškai jų neįtikino.

„Jau geriau būtų sakęs, kad katė perbėgo klaviatūrą“, – rašė vienas jų.

Kiti atkreipė dėmesį, kad tai jau ne pirmas atvejis, kuomet D. Žebrausko „Facebook“ profilyje pasirodo neaiškus juokelis – tai apie blondines, tai apie kitus politikos veikėjus. Po to vis seka ta pati melodija, esą įžeidžiančius komentarus rašė ne pats D. Žebrauskas, o kažkoks įsilaužėlis.

Į tarybą neis

Kilus skandalui dėl įžeidžiančio pasisakymo, sureagavo ir kiti konservatoriai, teigę, kad jiems su D. Žebrausku – ne pakeliui.

„TS-LKD Kauno štabas kreipėsi į TS-LKD Prezidiumą, kad kandidatas būtų nedelsiant pašalintas iš sąrašo. Negalime toleruoti tokio elgesio ir komentarų iš etikos pusės“, – po įrašais komentavo konservatorė Andrijana Filinaitė.

Tačiau, panašu, jog partijos svarstymo neprireikė – D. Žebrauskas pratrynė aistras sukėlusius įrašus ir pats savo noriu išsibraukė iš kandidatų sąrašų. Tai „Kauno dienai“ patvirtino ir TS-LKD frakcijos pirmininkas Paulius Lukševičius.

„Neigiamai vertiname, bet kolega suprato savo klaidą ir pats išsibraukė iš sąrašo. Manau, kad reikės susirinkti su kitais partiečiais ir aptarti, ką galima viešai skelbti, o ko ne“, – teigė P. Lukševičius.

Dar pasiteiravome, ar jį įtikino D.Žebrausko pasakymas, jog buvo įsilaužta į paskyrą ir įrašą esą paliko kažkas kitas, tačiau TS-LKD Kauno skyriaus pirmininkas to nevertino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Man patiko , aš jau kokį 100kartų paviešinau jį , visiem patiko , IR NIEKO ČIA ĮŽEIDŽIANČIO NĖRA , VISI ĮVARDINTI TIKRAISIAIS VARDAIS , O KAS KALTAS , KAD TRIBŪNOS TAIP SKANDAVO .

Paulius Jankunas

Paulius Jankunas portretas
Zodzio laisve. Ar vis delto mesi izeide

Juozas

Juozas portretas
O tai ka jis tokio baisaus pasake??? Geras nomalus anekdotas.Man patiko.
VISI KOMENTARAI 76

Galerijos

Daugiau straipsnių