Kulautuvos ramybę drumsčia triukšmingi vakarėliai

Kulautuva – kurortinis miestelis, bet ne visada čia dvelkia ramybe. Gyventojai skundžiasi, kad vandenlenčių parke rengiami vėlyvi vakarėliai, o triukšmas trukdo ramiai miegoti.

Skundų lavina

Kulautuvos gyventojai užtvindė socialinius tinklus skundais dėl vandenlenčių parką ir kavinę valdančios „Kamanė Wake“ vakarinės veiklos. Kulautuviškiai tikina, kad triukšmas iš šios vietos sklinda labai toli, todėl vasaros ramybės idilė baigia išnykti.

„Kamanė Wake“ visą vasarą neleis langų naktį atsidaryti?“ – toks klausimas nuskambėjo Kulautuvos gyventojų socialinio tinklo „Facebook“ grupėje.

Šis įrašas sulaukė ypač plačios diskusijos. Vietiniai piktinosi per pušynus sklindančiu triukšmu. Žmonės liejo emocijas, kad renginių metu neįmanoma ramiai miegoti, vaikų migdyti ir ilsėtis.

„Kamanė“ tikrina tavo, mano ir kitų kantrybės ribas“, – pastebėjo Vytautas.

„Kad ir uždaryti langai, nepadeda. Bandau įsivaizduoti, kaip tiems, kurie arčiau gyvena“, – antrino Rima.

„Jau pas mus ant kalno girdisi, bet jums, arčiau gyvenantiems, garsas turėtų būti lyg šokiuose“, – atsiliepė ir toliau gyvenantys kulautuviškiai.

„Šokite klubuose. Duokite ramybės bent savaitgaliais“, – piktinosi dar vienas vietinis.

Kiti atkreipė dėmesį, kad Kulautuvoje įsikūrusios reabilitacijos įstaigos, kurių pacientams būtina ramybė.

„Reikia paklausti organizatorių, ar jie žino, kad Kulautuvoje yra Kauno klinikų širdies ligų reabilitacinė ligoninė, kur atvežami sunkūs ligoniai po operacijų, ir jie turi gydytis, ilsėtis ir sveikti visiškoje ramybėje? Ar jie išsiaiškino, kad Kulautuvoje yra Jėzuitų rekolekcijų namai, kur žmonės atvažiuoja iš visos Lietuvos (taip pat susimokėję pinigus) į Tylos rekolekcijas, kad galėtų pabūti visiškoje tyloje? Prieš pradedant tokį triukšmingą verslą reikėtų išsiaiškinti ir suderinti labai daug dalykų, o ne atvažiuoti ir taškytis kaip laukinėse prerijose“, – teigė Giedrė.

Skundai policijai

Gyventojai diskutavo, kad apie sklindantį triukšmą reikia pranešti policijai. Tuomet galbūt pavyks ramiai miegoti.

„Vienas skambutis 112 ir išsijungia muzika per 5 minutes. Esu bandęs, puikiai veikia, visiems rekomenduoju. Paskutinį kartą neskambinau, nes tiek to, porą kartų per mėnesį galiu pakentėti, reikia jaunimui irgi pavakaroti. Bet jei jie planuoja vakarėlius rengti kiekvieną penktadienį ir šeštadienį, tuomet tegul pagalvoja iš naujo“, – komentavo Simanas.

„Kamanė“ tikrina tavo, mano ir kitų kantrybės ribas.

Tiesa, skambutis į Bendrąjį pagalbos centrą dar negarantuoja ramios nakties, nes išvykus pareigūnams triukšmas vėl gali būti atsinaujinti. Dienraščiui Kauno vyriausiojo policijos komisariato atstovės nurodė, kad dėl triukšmo į Kulautuvą pareigūnai vyko kelis kartus, tačiau pažeidimų tuomet esą nebuvo fiksuota.

Policija pažymi, kad už viešosios tvarkos sutrikdymą gali būti skirta bauda nuo 20 iki 80 eurų, o nusižengus pakartotinai – nuo 80 iki 300 eurų.

Priešinga nuomonė

Ne visiems trukdo po visą pušyną skindantys muzikos garsai. Kai kurie vietos gyventojai tikino, kad kartais galima atsipalaiduoti ir prie garsios muzikos.

„Greitai visi pamiršta, ką patys veikė jaunystėje ar paauglystėje. Dabar yra taip: jei ne mano, tada jau niekam. Jei aš nešoku, niekas nešoks. Čia panašiai, kaip ieško visi sodybų, kur rengti savo puotą, kad pašoktų ir pasiaustų, bet kai toje sodyboje siaučia kiti, tada skambiname policijai. Tad džiaugsmo jūsų kiemui dabar ir visados“, – savo nuomonę išsakė Lina.

„Buvau tame vakarėlyje. Gera atmosfera, gera muzika. Kiek tos vasaros savaitgalių turime, galime ir užsidaryti langą ar miegoti su ausų kaištukais. Džiugu, kad yra vieta kur galima pašokti“, – tai, kad muzika netrukdo, antrino ir Donatas.

Išgirdo pažadą

„Kauno dienai“ su „Kamanė Wake“ atstovais susisiekti nepavyko: nurodytu telefonu niekas neatsiliepė, o e.paštu į klausimus nebuvo atsakyta. Tačiau Kulautuvos seniūnijos atstovai tikino, kad su vakarėlių organizatoriais pasikalbėti pavyko. Šie seniūnei nurodė, kad stengsis kurorte netriukšmauti.

Ribos: organizatoriai seniūnei žadėjo vakarais garsios muzikos negroti. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

„Kulautuvoje „Kamanė Wake“ vyko atidarymo renginiai (penktadienį ir šeštadienį). Muzika girdėjosi iki 2 val. Renginys vyko lauke, parko teritorijoje, tad muzika sklido pavėjui ir puikiai girdėjosi sodų bendrijos teritorijoje ir aplink gyvenantiems. Vandenlenčių parko nuomotojai informavo, kad buvo atvykusi policija ir vakarėlį nutraukė“, – pasakojo Kulautuvos seniūnė Dalia Šiušienė.

„Perskaičiusi socialinėje erdvėje komentarus dėl keliamo triukšmo, bendravau su parko atstovu Luku. Jis, atsižvelgdamas į bendruomenės nuomonę, pažadėjo tokių triukšmingų ir ilgų renginių nebeorganizuoti“, – apie tai, kad gyventojai galės ramiau miegoti, informavo seniūnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ventus

Ventus portretas
Va todel Kulautuva, palyginus su Kacergine ir degraduoja kai vietiniams nepatinka bet koks surmulys.

AGA

AGA portretas
O tai vietiniai nemoka paimt litra zaliupkos pora degtuku ir ramybe garantuota.

gyventojas

gyventojas portretas
Vakarais , kai pradės važinėti beteisiai paaugliai, iškviesiu policiją ir susakysiu kas tai per asmenys. Tėvai privalo atsakyti už savo nepilnamečius vaikus.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių