Kviečia ieškoti naujų paveldo objektų ir juos inventorizuoti

  • Teksto dydis:

Kultūros paveldo departamentas (KPD), organizuojantis ir koordinuojantis nekilnojamojo kultūros paveldo inventorizavimą, kviečia visuomenę prisidėti prie naujų kultūros vertybių paieškos ir jų įtraukimo į inventoriaus sąrašą.

Galbūt savo gyvenamojoje aplinkoje matote, galbūt keliaudami esate aptikę objektų, kurie dar neįrašyti į Kultūros vertybių registrą, tačiau manote, kad jie yra verti šio statuso, galbūt turi vertingųjų savybių ir jums atrodo, kad būtina tai užfiksuoti.

Inventorizavimas yra viena pagrindinių priemonių, siekiant neprarasti informacijos apie nykstantį kultūros paveldą, surinkti duomenis, reikalingus istorijos ir praeities kultūros moksliniams tyrimams, sukaupti ir perduoti informaciją mokslo reikmėms ir ateities kartoms, kad, paveldo objektui sunykus ar jį sunaikinus, išliktų Nekilnojamojo kultūros paveldo inventoriuje ir neišnyktų iš atminties, egzistuotų kaip kultūros, istorijos faktas, žinių šaltinis.

Surinkta informacija pildoma Nekilnojamojo kultūros paveldo objekto inventoriaus duomenų anketoje, kurias inventorizavimo vykdytojai teikia KPD.

Anketą galima rasti čia: https://inventorius-paveldas.hub.arcgis.com/.

Inventorių pildyti gali visi: ir fiziniai, ir juridiniai asmenys, tie, kuriems rūpi, kurie domisi, kuriems svarbu išsaugoti paveldą ateities kartoms. Departamentas kviečia savivaldybes, seniūnijas, muziejus, mokyklas, bibliotekas, vietos bendruomenes, kitas visuomenines organizacijas įvertinti savo vietovės kultūros paveldą, tai, ką būtina išsaugoti, kas atspindi savivaldybės tapatumą, ir aktyviau prisidėti prie nekilnojamojo kultūros paveldo inventorizavimo.

Daugiau informacijos el.p. rasa.visockaite@kpd.lt arba tel. +370 666 54 779.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar

Ar portretas
valstybė tvarkys griuvenas,jei kas ryšis iš privačių žmonių,turės daug bėdų dėl nenormalių reikalavimų.

tai

tai portretas
kuo KPD užsiiminėjo iki 2023 , kad pasimetė .............. ir ''aktyvumo'' ieškot pradėjo

....

.... portretas
reik tvarkyt baznycias,dvarus,pilis ir pan.,o ne kiekviena sukiuzusi namuka..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių