Lampėdžiuose nerimas: miške statys namus?

Vaizdingame gamtos kampelyje gyvenantys kauniečiai sunerimo pamatę, kad viename Lampėdžių sklype sužymėti medžiai bus iškirsti, o Salynų g. 18 sklype prasidės statybos.

Atkreipė dėmesį

Lampėdžiuose esantis Salyno g. 18 sklypas šiuo metu pilnas medžių ir gausiai žaliuoja, tačiau ant kamienų atsirado žymėjimai. Aplinkiniai nerimauja, kad žaliosios erdvės greitai gali nelikti.

„Ir anksčiau buvo kėsintasi išpjauti didelį plotą pušų. Tačiau čia net krūmų negalima pjauti, nes Lampėdžiai yra saugoma teritorija, čia veikia paukščių ir kitų gyvių apsauga.

Medžiai jau sužymėti, tai gal vėl bandys viską išpjauti. Gudrus planas pastatyti čia apie dešimt ar net daugiau namų, nes netoli jau visas rajonas yra. Taip norima didelį medžių plotą tiesiog nušnioti“, – piktinosi „Kauno dienos“ skaitytojai.

Leidimų nėra

Vietos gyventojai pridėjo ir kelias nuotraukas, kuriose matyti, kad medžių kamienai yra pažymėti dažais. Tiesa, žymėjimas neįprastas.

Medžių kamienus kažkas pažymėjo dažais. (Skaitytojo nuotr.)

Ant medžių kamienų dažais yra nubrėžtos linijos. Paprastai želdiniai ženklinami kitaip: tašku, jei medis bus genėjamas, arba kryžiuku, jei medį planuojama visai nukirsti. Tad neatmetama, kad kažkas taip pažymėdamas Salyno g. 18 sklype medžius norėjo žmones suklaidinti.

Svarbu paminėti, kad tai kartu yra ir miško sklypas, kuriame neatlikta išmiškinimo procedūra.

Kauno miesto savivaldybė taip pat „Kauno dienai“ nurodė, kad jokių leidimų minėtame sklype medžių kirtimo darbams neišdavusi.

Nuo statybų neapsaugoti

Visgi Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Jurga Pakrosnienė pažymėjo, kad minėtas Lampėdžių sklypas yra privatus, todėl statybos jame galėtų vykti. Tačiau dėl teritorijos specifinių savybių visi darbai turi būti griežtai derinami su savivaldybe.

„Minimas sklypas yra privatus, kuriame, pagal bendrąjį planą, leidžiama vienbučių ir dvibučių namų statyba. Svarbu paminėti, kad tai kartu yra ir miško sklypas, kuriame neatlikta išmiškinimo procedūra. Dėl šių priežasčių visi veiksmai šioje teritorijoje privalo būti derinami“, – nurodė specialistė.

Pasak J.Pakrosnienės, Kauno savivaldybė nesulaukusi jokios informacijos apie savininkų ketinimus, o per pastaruosius kelerius metus (nuo pat 2018 m.) nebuvo pateikta ir projektų derinti dėl Salyno g. 18 sklypo. Todėl šiuo metu neaišku, ką savininkai sklype planuoja daryti ir kada galėtų būti šis sklypas pritaikomas asmeniniams poreikiams.


Šiame straipsnyje: Lampėdžiaimedžiaidažais pažymėti medžiaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Velnio įžvalgų branduoliai turėtų turėti tarpusavio ryšį ir labiau būtų saugūs, sunkiau iššifruojami, kolonizavimą krašto svetimtaučiais, trėmimus, įkalinimus ir kiti, propogavimas ir karo kurstymas. Užsienio informacija Lietuvos Respublikos pavojingesnė šiuo metu kaip ginkluotas priešinimasis kuris reikalingas ir prasmingas, pribrendus laikui ir pakitėjus sąlygoms. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Dartius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Všį Ernmar Respublika 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

senelė

senelė portretas
Patikėkite, Lampėdžiuose vis dar jokio nerimo nėra dėl Salyno g. statybų, nes Lampėdžiuose tokios gatvės net nėra. Alio redakcija.........Pasitikrinkite teritorijos ribas ir didlolaciją...

:DDDD

:DDDD portretas
konservašprotų troliai tai pavaro, patys namų prisistatę piktinasi, kad kiti statysis galimai, bet juk sklypas privatus - norės ir statysis, norės nesistatys, šią teisę visiems gina įstatymas
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių