Lietuvos paštas įspėja apie sukčius: pinigus bando vilioti netikrais laiškais

  • Teksto dydis:

Plinta dar vienas sukčiavimo būdas, prisidengiant Lietuvos paštu. Žmonės į elektroninius paštus gauna laišką apie esą paruošta jų siunta ir jie turi paspaudę ant nuorodos apmokėti. Tik tada neva siuntinys bus išsiųstas arba pristatytas.

Neaiškūs laiškai

„Kauno dienos“ skaitytojai pasidalijo informacija apie sukčius, kurie prisidengia Lietuvos pašto kurjeriais. Skaitytojai pasakojo, kad į elektroninius paštus gavo laiškus dėl siuntų, nors tikrai tuo metu jokio siuntinio nei patys siuntė, nei buvo ką nors užsisakę, tad laiškai buvo visai netikėti.

„Gavau laišką, kad paketas manęs jau laukia. Atsidarius laišką pamačiau „LP express“ (Lietuvos pašto kurjeriai – aut. past.) logotipą, tada tekstas, kad šiandien gavo mano siuntinį ir reikia apmokėti. Nurodyta, kad reikia mokėti 2 eurus bei pridėta nuoroda. Dar prirašyta, kad neva ta nuoroda galios tris dienas ir pridėtas paveiksliukas, kaip veikia Lietuvos pašto savitarna“, – elektroninio laiško turinį nupasakojo „Kauno dienos“ skaitytoja Gabrielė.

Skaitytojų nuotr.

Moteris pasakojo, kad po kelių dienų į elektroninio pašto dėžutę įkrito dar vienas neva Lietuvos pašto kurjerių laiškas, tik šį kartą buvo nurodyta esą paketas jau siunčiamas. Toliau laiške vėl sekė ta pati informacija apie apmokėjimą, tačiau nuorodos adresas jau buvo kitas.

Skaitytojų nuotr.

„Laišką netyčia aptikau tarp šlamšto, tai nepavyko apgauti, bet kiti tikrai gali susipainioti, nes naudojami Lietuvos pašto simbolika“, – Gabrielė perspėjo neprarasti budrumo.

Sukčių laiškai

Lietuvos paštas išplatino informaciją, jog tokio pobūdžio laiškai – bandymas apgauti. Specialistai pažymėjo, kad jų sistemos tokių laiškų nesiunčia.

„Informuojame, kad prisidengdami „LP EXPRESS“ vardu veikia sukčiai: siunčia el. laiškus apie neva gautą siuntinį ir tam, kad jis būtų perduotas, prašo sumokėti mokesčius.

Dar kartą kviečiame būti atsargiais, tikrinti siuntėjo el. pašto adresą, jokiu būdu nespausti laiške esančių nuorodų ir neatskleisti savo mokėjimo kortelės, prisijungimo prie el. bankininkystės duomenų“, – komentavo Lietuvos paštas.

„Atkreipiame dėmesį, kad tokių laiškų „LP EXPRESS“ vardu nesiunčiame“, pridūrė Lietuvos pašto darbuotojai.

Jie nurodė, kad apie tokį sukčiavimo būdą pranešta ir policijos pareigūnams.


Šiame straipsnyje: Lietuvos paštassukčiailaiškasnetikras laiškasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

nustokit meluot sau ir savo vaikams

nustokit meluot sau ir savo vaikams portretas
ir kodel iskart sukciai ?cia labai normali gerbiamu lietuvos politiku ir verslininku taktika... pameluot apsukt apipist apmokestint ir sukurstyt kaimynus pries kaimyna... tiek metu pragyvenau lietuvoj ka jau pripratau prie apipisinejimu kekvienam zingsnije..... cia normali valdzios praktika pamaut klijenta ant kablio ...po psd smugio per kepenis as jau neiziuriu nieko cia krimilinio...

LIETUVOS PAŠTUI

LIETUVOS PAŠTUI portretas
PRIEŠ PALELDAMI PAŠTO SIUNTIMO KAINAS PRANEŠKITE VISUOMENEI. KUR MATYTA,KAD LIETUVOS TERITORIJOJE LAIŠKO SIUNTIMAS PABRANGO NUO 49 IKI 71 CENTO NET IR NIEKUR NEPRANEŠUS.

Jokie gaidžiai

Jokie gaidžiai portretas
Jokie gaidžiai, čia, manau, pašto IT specų darbas. Kažin ar tikrai pranešta policijai? Nes gi nurodytas domenas, kurį reikia spausti yra oficialus pašto serveris. O toliau prirašyti domestic/double?token=X1NVVl3 esmės nekeičia.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių