LVŽS žada tirti, kam partijos nariai savivaldybėse leido kanceliarines lėšas

Penktadienį Kauno rajone posėdžiausianti opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) taryba ketina priimti sprendimus dėl šios partijos savivaldos politikų išmokų ir pirmalaikių Seimo rinkimų.

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis BNS sakė, kad tarybai bus siūloma sudaryti darbo grupę, kuri atliktų tyrimą, ar į savivaldybių tarybas išrinkti partijos nariai sąžiningai naudojo išmokas už transportą, kanceliarines prekes, biuro nuomą.

„Mes planuojame svarstyti darbo grupės sudarymą, kuri greitai išnagrinėtų situaciją savivaldybėse, apie kurią šiandien nėra šnekama, – ar yra kokių nors problemų, ar nėra su mūsų partijos kolegomis. Jeigu būtų problemų, patys padarytume išvadas ir kreiptumėmės į teisėsaugos institucijas. Laukti, kol kas nors tai padarys už mus, nematome prasmės“, – tarybos posėdžio išvakarėse teigė R. Karbauskis.

Anot jo, darbo grupei turėtų vadovauti Seimo narė Guoda Burokienė, niekada nedirbusi savivaldoje.

LVŽS lyderis neabejoja, kad darbo grupė daug pažeidėjų neras.

„Paprašysime tarybų narių, skyrių pirmininkų kuo skubiau pateikti informaciją, kad iš tikrųjų pasitikrintume. Mes tikrai nesirengiame toleruoti grobstymo, įstatymų pažeidimų“, – sakė R. Karbauskis.

Visuomenininkui Andriui Tapinui pradėjus akciją „Skaidrinam“, paaiškėjo, kad kai kurie savivaldos politikai maksimaliai panaudojo galimas išmokų sumas, nepaisant to, kad per pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti, pylėsi kurą mokėdami skirtingomis banko kortelėmis, skirtinguose miestuose beveik tuo pačiu metu, lėšas naudojo kitais abejonių sukėlusiais būdais.

LVŽS taryba taip pat žada priimti įpareigojimą Seimo „valstiečiams“ balsuoti už pirmalaikių parlamento rinkimų surengimą.

„Šnekėjome frakcijoje, kad balsavimas bus privalomas, kad mes turime daryti tai, ko tauta tikisi. Šiandien man nekelia abejonių, kad didžiosios dalies tautos lūkestis yra valdžios pasikeitimas“, – BNS sakė R. Karbauskis.

Jis tvirtino, kad „valstiečiai“ pasirengę prisiimti atsakomybę dėl valstybės, jeigu to reikės.

„Mūsų žmonės balsuos už pirmalaikius Seimo rinkimus, ir jeigu reikės, būsime pasirengę prisiimti atsakomybę ateityje tvarkytis valstybėje, ką darėme 2016–2020 metais“, – kalbėjo LVŽS lyderis.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas siūlo pirmalaikius Seimo rinkimus surengti siekiant perkrauti politinę sistemą, kai ją supurtė ne vienoje savivaldybėje atskleista neskaidri išmokų už transportą, kanceliarines prekes naudojimo tvarka.

Grupė konservatorių registravo Seimo nutarimo projektą dėl pirmalaikių parlamento rinkimų paskelbimo rugsėjo 10 dieną.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra sakiusi, kad atsisakius surengti pirmalaikius rinkimus, ji po NATO viršūnių susitikimo liepos viduryje trauksis iš pareigų.

Pirmalaikiams rinkimams paskelbti Seime reikia surinkti ne mažiau kaip 85 parlamentarų palaikymą.

Penktadienį LVŽS taryba taip pat ketina kelti kandidatus į laisvą Kupiškio rajono mero vietą, Seimo nario vietą Raseinių-Kėdainių apygardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
ką ten tirti?Jukvisiems senai aišku kad tai buvo priedas prie algos. Neapsimetinėkit nieko nežinoję ir nedumkit čia akių,priimkit tai kaip faktą ir reikalas baigtas

Manau

Manau portretas
Naisiuku vyriausias kaimietis savo barakudai su kazkokio pelkiu delfino kailiniais daugiau lesu isvaiste nei visa kolukio partija kartu sudejus

Aš portretas
Aš prieš karbauskį. Nekenčiamiausia partija Lietuvoje
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių