Magistraliniame kelyje – nauja greičio mėgėjų tramdymo priemonė

  • Teksto dydis:

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) dėl eismo saugos įrengė momentinius greičio matuoklius prie Krunos tilto, esančio magistraliniame kelyje A1 netoli Kauno marių.

Ant tilto – greičio matuoklis

LAKD informuoja, kad vykdydama eismo sąlygas valstybinės reikšmės keliuose užtikrinančių eismo saugos priemonių įgyvendinimą, įrengė po momentinį greičio matuoklį abiem kryptimis ties tiltu per Kruną (kelias A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, apie 87 km). Šioje vietoje greitis yra ribojamas iki 70 km/val., kadangi kelias per tiltą yra siauresnis, nei būdinga tokios kategorijos keliams, nėra saugaus sustojimo juostų.

„Vairuotojų prašome laikytis nustatyto greičio ir Kelių eismo taisyklių. Pabrėžtina, kad greičio viršijimas dažniausiai nulemia itin skaudžias eismo įvykių pasekmes“, – pridūrė LAKD.

Radarų bus ir daugiau

Iki šių metų ketvirto ketvirčio LAKD planuoja įrengti dar šešis momentinio greičio matuoklius valstybinės reikšmės kelyje A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis, A9 Panevėžys–Šiauliai, A11 Šiauliai–Palanga ir kelyje Nr. 203 Kuršėnų aplinkkelis. Detali informacija apie valstybinės reikšmės keliuose jau įrengtus ir planuojamus greičio matuoklius skelbiama viešai Kelių direkcijos interneto svetainėje.

„Naujieji momentiniai greičio matuokliai atliks ir papildomas funkcijas: techninės  apžiūros, draudimo bei kelių mokesčio patikrą“, – apie tai, kaip magistraliniuose keliuose bus tramdomi nedrausmingi vairuotojai, pridūrė LAKD specialistai.

Šiuo metu Lietuvos valstybinės reikšmės keliuose įrengti 72 momentinio ir 262 vidutinio greičio matuokliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virginijus

Virginijus  portretas
Visas babkes radarams išleido, net duobių autostradoj nelopo, važiuioji kaip arimais, tiltai griūna.

taip

taip portretas
kelius valdo cenzvakas ziurek nepersisteng ???

ogi

ogi portretas
visa si programdurnyna surezisavo biorobotas ar gobsus administratorius kurio lithebra nesudegins nes tai vaksaika /juodu tulpiu/ fone z=0
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių