Mažos turgaus prekeivių gudrybės: parduoda pigiai – kaina nurodyta, brangiai – ne

Daugeliui žmonių, į turgų užsukančių įsigyti vasaros ar rudens gėrybių, kur kas maloniau, kai mato aiškiai užrašytas kainas. Tačiau jas užrašo toli gražu ne visi. Nerašydami kainų, pardavėjai turi savų išskaičiavimų.

„Atėjus į turgų nusipirkti daržovių, vaisių ar uogų, norisi matyti jų kainas. Tačiau neretai pardavėjai  jų nenurodo, todėl žmonės priversti teirautis kainų. Pirkėjų daug, prekeiviams į jų klausimus tenka nuolat atsakinėti. Nesuprantu, kodėl dalis pardavėjų neiškabina kainų. Nejaugi sunku tai padaryti?“, – susisiekęs su portalu kauno.diena.lt pasakojo dažnai turguje apsiperkantis kaunietis.

„Nematau kainų. Kiek kainuoja agurkai?“, – ne kartą turgavietėse girdėdavau tokius ar panašius klausimus.

Iškabinti kainas, be abejojo, nesunku. To nedarydami kai kurie turgaus prekiautojai paprasčiausiai savotiškai gudrauja.

O ką, jūs manote, kad turguje viską veltui dalija.

Jau prieš kelerius metus atkreipiau dėmesį į pardavėjus, kurie vaisius, uogas, daržoves pardavinėja pigiai. Prie nebrangiai pardavinėjamų prekių kainos visada būdavo užrašytos. Tačiau, jei tą dieną kurios nors daržovės kainuodavo brangiau, kainos šalia jų nebūdavo.

Tą paaiškinti galima labai paprastai. Žmogus, matantis nepatrauklią krapų, svogūnų laiškų, pomidorų kainą, šių daržovių tą dieną gali nepirkti. Tačiau, jei kaina neužrašyta, ne visi pirkėjai jos paklausia. Dar kai kurie iš pradžių paprašo daržovių, o tik tada pasiteirauja, kiek jos kainuoja. Daliai tokių jau būna tiesiog nepatogu nepirkti.

Žinoma, netrūksta ir tiesiai šviesiai išrėžiančių, kad brangu, todėl nepirks. Dažniausiai tai būna senjorės.

Praėjusią savaitę vienoje Kauno turgavietėje teko matyti, kaip moterys klausinėjo agurkų, pomidorų kainų. Pardavėjas atsakinėjo, bet nuo nuolat besikartojančių klausimų vis nervingiau, o kartą neištvėręs šūktelėjo itin nemandagiai.

Viena moteris, išgirdusi, kad už kilogramą pomidorų prašoma 1,30 euro, nusistebėjo kaina ir pareiškė, kad labai brangu.

„O ką, jūs manote, kad turguje viską veltui dalija“, – į priekaištą atšovė pardavėjas.

Vakar minėtas vyras kainas jau buvo iškabinęs prie visų vaisių, uogų ir daržovių. „Aš viską pardavinėju pigiausiai“, – tvirtino jis. 

Penktadienį vyras vasaros gėrybes tikrai pardavinėjo šiek tiek pigiau už konkurentus. Įdomu, kainos atsirado todėl, kad tą dieną jis viską pardavinėjo pigiai, ar galų gale pabodo nuolatiniai pirkėjų klausimai?


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaturgusturgavietėvaisiaidaržovėsprekeiviaipardavėjaipirkėjaikainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kira

Kira portretas
Kainų nerašo, tie kurie yra samdomi darbuotojai. Jie suka varkes, kad prisidurtų prie atlyginimo. O kai atvažiuoja savininkas uždeda kainą. Įvestų kasos aparatus viskas susitvarkytų.

Emigr.

Emigr. portretas
Praeitis jau turgai.Apgavikai juose prekiauja,svorio tikro niekada negausi. Užsienyje žmonės vietiniai nesilanko juose ir neperka. Turgai tenai mėgstami tik emigrantų.

centras

centras  portretas
pabandykite atvaziuoti i senamiescio turgu , va ten tai kosmines kainos aplenkia visus turgus,mes centre gyvenantys net neinam.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių