Miesto centre – minios žmonių: aidi krepšinio sirgalių skanduotės ir dainos

Kaune, „Žalgirio“ arenoje, prasidėjo Eurolygos finalinio ketverto varžybos. Pirmieji arenoje susitinka Pirėjo „Olympiakos“ ir Monako „Monaco“, antrame Barselonos „Barcelona“ kausis su Madrido „Real“.

Likus valandai iki pirmųjų Eurolygos pusfinalių rungtynių, minios krepšinio gerbėjų patraukė į „Žalgirio“ areną. Nemažai jų – pasipuošę savo komandų atributika, skanduodami savo komandas palaikančius šūkius. Minioje skambėjo graikų, prancūzų, italų, prancūzų, anglų kalbos. Tam, kad sirgaliams būtų lengviau patekti į Žalgirio areną, Karaliaus Mindaugo prospekte buvo įrengti specialūs užtvarai, ribotas eismas.

Tuo metu į „Žalgirio“ areną nepatekę krepšinio aistruoliai būriavosi Vienybės aikštėje įrengtoje oficialioje Eurolygos fanų zonoje, į kurią nemokamai gali patekti visi. Čia įrengti milžiniški lauko ekranai, palapinės, įsikūrė ir prekybininkų kioskeliai. Planuojama, kad šurmulys čia tęsis iki vidurnakčio ir ilgiau.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Siekiant užtikrinti saugumą, K. Donelaičio gatvės atkarpoje tarp Maironio ir A. Mickevičiaus g. jau nuo penktadienio ryto ribojamas transporto eismas. Šia arterija gali važiuoti tik viešasis transportas. Ribojimai tęsis iki vidurnakčio. Šeštadienį ir sekmadienį šioje K. Donelaičio gatvės atkarpoje automobiliais taip pat nebus galima važiuoti.

Viešąją tvarką mieste siekia užtikrinti papildomos policijos pajėgos.

Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas neatskleidė, kiek policijos pareigūnų tam pasitelkta papildomai.

„Tai yra pakankamai, kad galėtume valdyti situaciją ir užtikrinti viešąją tvarką Kauno mieste. Papildomos policijos pajėgos pasitelktos užtikrinti viešąją tvarką miesto centre, prie Žalgirio arenos ir Fanų zonoje Vienybės aikštėje. Kol kas sirgaliai problemų nekelia“, – sakė R.Stukas.

Pasak jo, sirgaliai jau nuo vidudienio būriavosi prie Laisvės alėjos fontano, Fanų zonoje Vienybės aikštėje, skandavo skanduotes, gurkšnojo alų ir ruošėsi vakaro reginiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Laukiniai...

Bilietu kainos

Bilietu kainos portretas
Bilietu kainas nustato Eurolyga, jiems ir sukrenta pinigai.

Jonas

Jonas portretas
Jei bilietai NUO 300 eur ir daugiau, iki 1000 eur tai kažkas nenormalaus. Gal valdžia galvoja, kad į tokį triukšmą karaliai ir prezidentai suvažiuos? Šiaip jau matosi daugybė laisų vietų salėje. Na bet yra ir ir priekvailių kurie matyt uždirba neblogai, gali sau leist tokius bilietus, o paskui pila alų ant galvų žemiau sėdintiems. Tokius reikia išmest su "vilko bilietų"- jų mordų niekad nebeįleisti į Kauno sales. Kokią gėdą daro prieš visą pasaulį... Na jaunimui manau aikštėje linksmiau su draugais laiką praleist. Ne taip jau daug renginių turim tam Kaune... Svarbiausia, kad niekas nenukentėtų, nieko nesužeistų.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių