Muzikinio teatro sodelyje atgijo fontanas: vanduo džiugins trijuose baseinėliuose

  • Teksto dydis:

Pradėjus rekonstruoti Muzikinio teatro sodelį, kartu atnaujintas ir čia įkurtas fontanas. Kelis mėnesius fontano darbai buvo paslėpti nuo praeivių akių, mat viskas buvo tvarkoma po darbininkų suręstomis palapinėmis. Dabar vaizdas jau visai kitoks.

„Rekonstrukcijos darbai Muzikinio teatro sodelyje artėja pabaigos link. Ši erdvė tampa vis gyvesnė ir gražesnė. Kviečiame užsukti ir pasimėgauti jaukiomis vasaros atokvėpio akimirkomis“, – pasigrožėti pakvietė miesto savivaldybė.

Kauno atstovai nurodo, kad šioje miesto vietoje jau atgijo ir fontanas, sudarytas iš trijų baseinėlių. „Vanduo sruvena iš 33 nerūdijančio plieno purkštukų su specialiu apšvietimu“, – kaip atrodo atnaujintas sodelio fontanas, skelbia miesto specialistai.

Kviečiame užsukti ir pasimėgauti jaukiomis vasaros atokvėpio akimirkomis.

Prieš pradedant Muzikinio sodelio rekonstrukciją skelbta, kad skulptorių bendruomenės sprendimu, Juozo Ruzgo ugnies deivės „Gabijos“ skulptūrą, kuri iki tol puošė šį fontaną, nuspręsta perkelti į kitą miesto erdvę. Tad dabar vandens čiurkšlės ir baseinėliai atrodo kaip visiškai naujas fontanas, turintis kitus elementus.

Primename, kad Muzikinio teatro sodelio rekonstrukcija pradėta 2020-tų metų vasarą. Kauno miesto savivaldybei pasirašius rangos sutartį su bendrove „Autokausta“, rangovas įsipareigojo per metus sutvarkyti šią erdvę bei Miesto sodo skverą, tačiau darbai užsitęsė dėl sutrūkinėjusių tiekimo grandinių.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Užbaigus pagrindinės miesto arterijos – Laisvės Alėjos – rekonstrukciją, darbai persikėlė į gretimas gatveles, o kartu ir į Muzikinio teatro sodelį, taip sujungdamos visą centrinę Kauno dalį į vieną visumą.

Įgyvendinant projektą įrengta nauja lietaus nuotekų sistema. Rekonstruojant sodelį vietoje esamų betoninių plokščių 8 tūkst. kv. metrų plote bus paklota nauja granitinė danga, kurios raštas atkartoja rekonstruotos Laisvės alėjos granito raštą. Sodelio tvarkymo metu takų tinklas beveik nepakito, tačiau tapo patogesni judėjimo negalią turintiems asmenims, nes laiptelius pakeitė nuožulnūs pandusai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Monica

Monica portretas
Dar ir Kaukų laiptų fontanas toks pat (identiškas Vienybės a) ir Tauragės viens prie vieno.

M

M portretas
Tokio tipo fontanas jau buvo Čečėnijos a, Vienybės a, toks pat yra ir Ukmergėje, toks pat ir Utenoje. Tikrai kažkoks vienodo tipo fontanų bumas.:D Dabar lauksim tokio pat Steigiamojo seimo aikštėje.

F

F portretas
Na… copy paste nuo Vienybės a. fontano… Tad fontanas gavosi be savo veido, be savo išskirtinumo. Kodėl, jei jau keičiat, neįdedat pastangų sukurti unikalesnį, didesnę išliekamąją meninę vertę turintį kūrinį? Tuo labiau kad fontanas yra prie teatro. Gabija buvo tikrai geriau.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių