Nemuno saloje – sakurų grožis: akį traukia ne tik pavasarį, bet ir rudenį

  • Teksto dydis:

Įprastai sakuromis pasigrožėti kviečiame pavasarį, kuomet jos apsipila baltais žiedais, tačiau šį kartą norime pasidalinti gražiu rudenišku momentu. Nemuno saloje pasodintos sakuros gali tapti puikia vieta rudeniškai fotosesijai.

Nemuno saloje yra net dvi vietos, kuriose pasodintos japoniškos vyšnaitės. Ties upės krantine auga seniau pasodinti medžiai, o netoli pėsčiųjų tilto, vedančio nuo S.Daukanto gatvės, pasodintas visas sakurų parkelis. Atrodytų, medeliai tie patys, tačiau ruduo juos margina visiškai skirtingai.

Štai krantinėje esančių sakurų lapai pamarginti įvairiomis spalvomis, dalis lapelių jau pabirę ant žemės ir taip patiesę margaspalvį kilimą. Šioje vietoje norintys gražaus rudeniško paveikslo gali ne tik akis paganyti į spalvų įvairovę, bet ir pasidaryti gražių nuotraukų, kur matytųsi Nemuno tėkmė ar kitoje upės pusėje pasitinkantis miesto akcentai.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Netoli tilto augančiame sakurų parke medžius ruduo pabučiavo visai kitaip. Čia praeivius lepina daugiau raudona spalva. Šioje sakurų oazėje taip pat galima pasidaryti gražių asmenukių, nes vienoje vietoje yra dešimtys medelių, sukuriantys jaukų rudens kampelį.

Ruduo jau palietė ir lietuviškus medžius, kurie pasipuošė raudonais, geltonais lapais, todėl dabar pats laikas nesėdėti namuose, o eiti į gamtą ir mėgautis spalvomis. Juk jei papūs stipresnis vėjas, rudenišką grožį jis kaip mat nuo medžių nudraskys ir liks tik nuogos šakos. Tad plačiai atverkite akis ir širdis bei nepražiopsokite rudens grožio!


Šiame straipsnyje: sakūrosNemuno sala

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zita

Zita portretas
Kaip tik norejau rasyti ir prasyti daugiau sakuru pasodinti Nemuno saloje. Tikrai, daug yra tuscios vietos, saloje ju reikia zymiai daugiau, gal reiketu pasodinti ir zydinciu ruzavais ziedais. Vilniuje , krantineje yra visas sodas, tokio dydzio reikia ir Kaunui,!

Anonimas

Anonimas portretas
gaila neauga palmes

Domas

Domas portretas
Reik atsodinti išrautas ir pavogtas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių