Iš kiemo dingus šuniui – dar vienas akibrokštas: pasirodo, kaimynė jį atidavė nepažįstamam žmogui

  • Teksto dydis:

Kaunietė Ligita netveria nerimu – iš nuosavo namo kiemo Vilijampolėje, Panerių gatvėje, dingo jos keturkojė kalytė. Kaimynė esą prisipažino, kad tokia augintinė pas ją atklydusi buvo. Tačiau tikina pamaniusi, kad ji išmesta, todėl esą atidavė nepažįstamam žmogui.

Pasigedo augintinės

Pasak kaunietės, nedidelio ūgio, pilkšvai rusvo kailio mišrūnė Gina jų šeimai buvo padovanota prieš daugiau nei metus. Kalytė buvo laikoma namuose, tačiau dienomis išleidžiama į nuosavą kiemą palakstyti. „Gegužės 8 dieną apie 12 valandą draugas ją uždarė kiemo gale, prie malkinės, kad kol po kiemą važinėjame automobiliu, Gina pabūtų lauke, bet nepakliūtų po ratais“, – pasakojo pašnekovė.

Tačiau tądien, po kurio laiko, Ligitos vaikai ėmė klausinėti, kur jų augintinė, nes kieme jos nebematė. Moteris iš pradžių sakė pamaniusi, kad kalytė užlindo už kokios nors dėžės, nes ji visada būdavo smalsi it katė. Bet apie 15 val. namo grįžęs moters draugas taip pat pasakė, kad kalytės teritorijoje nematyti. Todėl sumanė nueiti pas kaimynus gretimoje Vežėjų gatvėje, su kuriais ribojosi jų sklypas ir paklausti, galbūt Gina atklydo pas juos.

Aiškinosi su kaimyne

„Nuėjo paklausti, kaimynė sako: „Taip, galvojome, kad ji palikta ar iš kažkur atklydus, nes purvina ir neėdusi. Draugas atsakė: „Ar jūs juokaujate? Kaip Gina galėjo būti neėdus, jei visada visko pridėta, rūpinamasi? O tai, kad po žiemos nebuvo apkirpta, nereiškia, kad neprižiūrėta“. Moters, su kuria kalbėjo draugas, nepažįstu, nebendraujame, tik žinau, kad ji būna pas mamą, kuri ten gyvena. Bandė išsiaiškinti gražiuoju, bet kaimynė iš pradžių sakė, kad nežino, o paskui, kad kalytę atidavė nepažįstamiems žmonėms, kad nuvežtų į prieglaudą“, – atviravo Ligita.

Kaunietė sakė skambinusi daugybei gyvūnų prieglaudų, tačiau sulaukė tik atsakymo, kad tokia keturkojė nebuvo atvežta ir išgirdo patarimą kreiptis į policijos pareigūnus.

„Kitą dieną pas kaimynę kartu su draugu nuėjome dar kartą, manydami, kad ji pasakys, kaip buvo iš tikrųjų. Nuėjusi įrašiau net pokalbio garsą, kai ji teigė, kad Giną pakvietė pamačiusi, kad kalytė miega ant šiukšlių krūvos. Tada ji nusirideno ir atbėgo. Sakiau kaimynei, kad kai tai nutiko, ji juk galėjo ateiti ir pasiteirauti, kieno šuniukas. Tačiau daugiau nieko išsiaiškinti nepavyko, nes ji vis kartojo, kad mūsų augintinės neturi“, – pasakojo kaunietė.

Kvietė pareigūnus

Nepavykus sužinoti nieko išsamiau, Ligita iškvietė policijos pareigūnus, tačiau ir šie iš kaimynės išgirdo tą patį – kad kalytę kažkam padavė galvodama, kad ji išmesta, palikta ir neprižiūrėta. Todėl kaunietei patarta parašyti pareiškimą per elektroninę platformą epolicija.lt. Pašnekovė netrukus taip ir padarė.

Man pasakė, kad tai buvo moteris apie 160 cm ūgio, šviesių plaukų, vyresnio amžiaus. O daugiau nieko.

„Gegužės 10 dieną kalbėjausi su pareigūnais. Jie vėl buvo nuvykę pas tą pačią moterį. Ji apibūdino žmogų, kuriam galimai atidavė mūsų kalytę. Man pasakė, kad tai buvo moteris apie 160 cm ūgio, šviesių plaukų, vyresnio amžiaus. O daugiau nieko. Manęs policijos pareigūnai paklausė: „Gal žinote kokią šviesiaplaukę moterį?“. Pasakiau, kad čia daug tokių vaikšto... Labai įtartina, nes mano draugui buvo užsiminta, kad kaimynės dukra, turi draugę, kuri dirba gyvūnų globos prieglaudoje. Nė nežinau, ką galvoti...“ – atviravo kaunietė.

„Rašiau ir feisbuke – gal kas nors pastebėjo, kad naują augintinį įsigijo jų kaimynai, prašiau pranešti. Vakarais važinėjame dviračiais po gatves ieškome – gal išgirsiu kažkur lojant. Dėl to, kad Gina dingo, labai išgyvena ir mano vaikai...“, – kalbėjo Ligita.

Žmones, turinčius bet kokios reikšmingos informacijos apie galimai pavogtą augintinę Giną, Ligita prašo pranešti tel. nr.: +37063088757.

Tikslina aplinkybes

Kauno apskrities pareigūnai patvirtino, kad gegužės 9 d. 12.44 val. ir 22.31 val. buvo sulaukta dviejų pareiškimų apie dingusį šunį, kuriuose teigiama, kad augintinis galėjo būti pavogtas, kai išleido į kiemą. Šiuo metu policija vykdo aplinkybių tikslinimą.


Šiame straipsnyje: šuodingo šuoieškomas šuoVilijampolėPanerių gatvėskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

............

............ portretas
Turek tokį kaimyną,priešų jau nebereikes

nuomonė

nuomonė portretas
Oi kokia miela kalytė,o gal didžiausias eibes krečia ta kalytė? Kaip iš uždaro kiemo galėjo pabėgti? Čia tik gražiais siūlais siūta veika.Matyt ta kalytė jau ne kartą ir ne du buvo kaimynės kieme atlikti savo gamtinių reikalų ,gal ir dar kai ko,tad kaimynams nusibodo.Šiais laikais svarbiausia gyvūnas,o kaip jaučiasi kaimynas,renkantis svetimo šuns krūveles nesvarbu.

Negaliu skaityt

Negaliu skaityt portretas
Man širdis plyšta kaip gaila kur dabar rast
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių