Pagerbti gabiausi Kauno rajono mokiniai

  • Teksto dydis:

Kaip ir kiekvienais metais, Garliavos meno mokykloje įvyko tradicinė gabiausių Kauno rajono moksleivių pagerbimo šventė. Joje buvo apdovanoti rajono vardą garsinantys mokiniai, įvairių olimpiadų nugalėtojai ir juos ruošę pedagogai.

„Jūs kiekvieną dieną kopiate į aukštą kalną ir siekiate aukščiausių viršūnių. Talentas, kurį jūs turite, – dovana, bet ją reikia nuolat puoselėti atkakliu darbu, ryžtu ir kantrybe. Jūs tai ir darote. Šiandien nuoširdžiai sveikinu jus, pasiekusius laimėjimų, ir dėkoju, kad garsinate Kauno rajono vardą. Savo pasiekimais jūs prisidedate prie šio krašto ir šalies pažangos“, – moksleivius sveikino Kauno rajono vicemerė Raminta Popovienė. Ji mokiniams linkėjo būti tvirtiems, ryžtingiems ir atkakliems, nebijoti svajoti.

Šie mokslo metai buvo itin sėkmingi Kauno rajono mokiniams: net 71 mokinys iš penkiolikos mokyklų tapo Lietuvos, tarptautinių ir Kauno rajono įvairių mokomųjų dalykų olimpiadų nugalėtojais.

Geriausi: 71 mokinys iš penkiolikos mokyklų tapo Lietuvos, tarptautinių ir Kauno rajono įvairių mokomųjų dalykų olimpiadų nugalėtojais.

Jiems buvo įteikti medaliai už puikius pasiekimus humanitarinių mokslų, technologinio, socialinio, gamtamokslio ugdymo, matematikos ir menų dalykų srityse. Šventės metu mokinių laukė ir staigmena – N2 mokslininkų komandos programa.

Kaip ir pernai, daugiausia pirmųjų vietų, net 19, olimpiadose laimėjo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Ugnės Karvelis gimnazijos mokiniai. 14 nugalėtojų mokosi Garliavos Jonučių progimnazijoje, 11 – Raudondvario gimnazijoje, po 8 – Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje ir Domeikavos gimnazijoje. Olimpiadų nugalėtojais didžiuojasi ir kitos mokyklos, tik nugalėtojų turi šiek tiek mažiau.

Vienas mokinys, VDU Ugnės Karvelis gimnazijos vienuoliktokas Simas Tiškevičius, gali didžiuotis įspūdingu pergalių olimpiadose ir konkursuose skaičiumi. Jis pelnė pirmąsias vietas trijose respublikinėse, trijose Kauno rajono olimpiadose ir keturiuose respublikiniuose konkursuose. Už šiuos pasiekimus gimnazistui buvo įteikta Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo vienkartinė skatinamoji stipendija.

Po tris ar dvi pergales olimpiadose yra pelnę ir daugiau mokinių: tai dvyliktokė Urtė Banaitytė, Garliavos Jonučių progimnazijos aštuntokas Simonas Bulis ir Raudondvario gimnazijos penktokas Vilius Račinskas, Domeikavos gimnazijos šeštokė Saulė Žvinytė, Babtų gimnazijos dešimtokė Viktorija Cipkūnaitė, Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos vienuoliktokas Antanas Puišys, VDU Ugnės Karvelis gimnazistas Jokūbas Kelevičius, Garliavos Jonučių progimnazijos mokiniai Eirimas Šabanovas ir Ugnė Urbonavičiūtė.

35 Kauno rajono mokiniai buvo pakviesti dalyvauti respublikinėse olimpiadose, o 19 iš jų tapo Lietuvos ir tarptautinių mokinių olimpiadų ir konkursų nugalėtojais.

Mokinius olimpiadoms paruošė 66 rajono įvairių dalykų mokytojai. Daugiausia pirmų vietų laimėtojų, net tris mokinius, parengė Jurgita Sprainaitienė ir Sonata Žilinskienė (Garliavos Jonučių progimnazijos mokytojos).

Tradicija: gabiausių Kauno rajono moksleivių pagerbimo šventė surengta Garliavoje.

Po du mokinius paruošė Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos mokytojos Virginija Levanauskaitė, Laimutė Vainilavičienė ir Alina Vitkauskienė, VDU Ugnės Karvelis gimnazijos mokytojos Vaiva Talat-Kelpšienė, Lineta Česnauskienė ir Loreta Šimkienė, Aistė Vilimė, Garliavos Jonučių progimnazijos mokytojos Sonata Žilinskienė ir Rasa Salemonienė, Raudondvario gimnazijos pedagogė Ilona Knyzelienė ir Vitalija Jugutienė, Kulautuvos pagrindinės mokyklos biologė Kolomba Bulotienė, Domeikavos gimnazijos mokytoja Daiva Bradauskienė ir Babtų gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Loreta Leušinienė.

Šiais mokslo metais Švietimo centro specialistai kartu su metodiniais būreliais organizavo 29 įvairių mokomųjų dalykų rajono olimpiadas ir 28 konkursus. Juose dalyvavo 1723 mokiniai. Daugiausia mokinių nusprendė pasitikrinti geografijos, matematikos, lietuvių kalbos ir biologijos žinias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Manau nekorektiška šventę vadinti Gabiausiųjų. Ne už gabumus giriame ir skatiname, o už darbą, atkaklumą, pasiektus rezultatus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių