Pakaunė pretenduoja į svarbią pasaulinio sporto žemėlapio vietą

Kauno rajono savivaldybė tesi įsipareigojimą sporto ir vietos bendruomenėms. Šlienavoje toliau įrengiamas stadionas, Raudondvaryje prasidės naujo statyba, rengiamas Babtų gimnazijos futbolo stadiono projektas, savivaldybė jau turi Babtų gimnazijos Panevėžiuko skyriaus ir Vandžiogalos gimnazijų stadionų rekonstrukcijos techninius projektus.

Džiugu, kad, atnaujinant ir įrengiant naują sporto infrastruktūrą pakaunėje, nuošalyje nelieka ir privatūs investuotojai: kitų metų pabaigoje veiklą pradės didžiausias Europoje teniso, padelio ir skvošo centras, kuris užims svarbią vietą pasauliniame sporto žemėlapyje.

Stadiono statybos startas

Kauno rajono savivaldybė kovo 1 d. pasirašė rangos sutartį su bendrove „Kaunesta“. Tai naujo stadiono Raudondvaryje statybos startas, darbai prasidės šį mėnesį. Stadionas bus vienas didžiausių Kauno rajone.

„Pagal parengtą projektą prie Raudondvario gimnazijos bus įrengta futbolo aikštė su dirbtine danga ir atviromis žiūrovų tribūnomis, pastatytas dengtas žiūrovų tribūnų pastatas su pagalbinėmis patalpomis, sutvarkyta aplinka, pasodinta želdinių“, – pasakojo Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris.

Stadione bus 1 500 sėdimų vietų: 1 000 atvirų ir 500 dengtose tribūnose. Teisėjams, žaidėjams ir žurnalistams suplanuotos atskiros zonos.

Visus naujus sporto paskirties statinius numatyta atitverti ažūrine tvora. Į stadioną žiūrovai pateks pro ketverius rakinamus vartelius. Stadionas bus tinkamai apšviestas, jame įrengtos kamuolių gaudyklės, vaizdo stebėjimo kameros. Rungtynių informaciją bus galima matyti švieslentėje.

Aptarnaujančiajam transportui privažiavimo kelias numatytas iš pietrytinės pusės. Automobilių stovėjimo aikštelę žiūrovams planuojama įrengti kitoje gatvės pusėje esančiame sklype.

Garantas: netrukus Raudondvario stadiono vizija taps realybe./Kauno rajono savivaldybės vizualizacija

Visa infrastruktūra atitiks reikalavimus, keliamus aukščiausio lygio Lietuvos ir tarptautinėms futbolo varžyboms vykdyti. Stadionas bus visiškai pritaikytas žiūrovams, turintiems negalią.

Vaikų lopšeliai-darželiai „Riešutėlis“ ir „Vyturėlis“, Raudondvario A. ir A. Kriauzų pradinė mokykla, Raudondvario gimnazija, kuriose mokosi beveik 1,3 tūkst. vaikų, taip pat naudosis nauja sporto infrastruktūra, ji tarnaus ir vietos bendruomenei. Naujame stadione treniruosis Lietuvos futbolo čempionate Kauno rajonui atstovaujantis futbolo klubas „Hegelmann“.

Įrengti sporto objektą kainuos 5 mln. eurų. Darbus planuojama pabaigti 2024 m.

Kiti šiųmečiai planai

Šiemet toliau bus įrengiamas Šlienavos pagrindinės mokyklos stadionas, rengiamas ir Babtų gimnazijos futbolo stadiono projektas. Jis tobulinamas pagal gyventojų poreikius, išsakytus susitikimuose su gyventojais ir mokyklos bendruomene. Tokios apimties projektai, pasak M. Rikterio, atliekami nedažnai, todėl būtina išklausyti babtiškius ir atsižvelgti į jų pageidavimus.

Mantas Rikteris./ Kauno rajono savivaldybės nuotr. 

Savivaldybė jau yra parengusi Babtų gimnazijos Panevėžiuko skyriaus, Vandžiogalos gimnazijų stadionų rekonstrukcijos techninius projektus. „Šios bendruomenės nusipelnė turėti tinkamą sporto infrastruktūrą, nes yra išugdžiusios daug talentų. Kol kas negalime pasiųsti žinutės su tikslia starto data: darbų pradžia priklausys nuo ekonominės situacijos, ieškome finansavimo šaltinių“, – sakė administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Šios bendruomenės nusipelnė turėti tinkamą sporto infrastruktūrą, nes yra išugdžiusios daug talentų.

Artimiausiu metu Kauno rajono savivaldybės administracija planuoja parengti Lapių pagrindinės mokyklos sporto infrastruktūros rekonstrukcijos techninį projektą. „Laikas atsigręžti ir į Piliuonos gimnazijos sporto aikštyno projektavimo ir įrengimo darbus, Kačerginės miestelio visuomenės poreikiams numatyto sklypo pritaikymą sporto infrastruktūrai. Projektuotojams bus nemažas iššūkis nedideliame žemės sklype sutalpinti sporto infrastruktūrą, kurios verti Kačerginės futbolo, krepšinio ar teniso mėgėjai, nepamirštant ir vaikų poreikių“, – teigė savivaldybės atstovas.

Gyrė už iniciatyvumą

„Kačerginės gyventojų aktyvumas 2022 m. Kauno rajono savivaldybės dalyvaujamojo biudžeto projekte yra puikus pavyzdys, kai bendruomenės turi galimybę realizuoti savo kūrybiškus sumanymus grąžinant viešąsias erdves ir kartu su savivaldybe spręsti lėšų panaudojimą“, – pabrėžė M. Rikteris.

Už projekto „Mini futbolo stadionas su bėgimo takeliu“ įgyvendinimą balsavo daug žmonių, tačiau jis nelaimėjo konkurse dėl galbūt mažo bendruomenės narių skaičiaus, tačiau matydama, kad gyventojų noras didžiulis, savivaldybė nusprendė finansuoti projektą.

„Norisi paraginti gyventojus aktyviai dalyvauti ir teikti pasiūlymus. Žinoma savivaldybės biudžetas neguminis ir jeigu bendruomenės atstovai nesusitaria tarpusavyje, projektas gali būti nukeliamas neribotam laikui“, – sakė administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Atsiras unikalus kompleksas

2024 m. pabaigoje tarp Noreikiškių gyvenvietės ir projektuojamos paskutinės Europos prospekto atkarpos prie Marvelės kaskadų ansamblio, Kamšos botaninio draustinio apsuptyje, iškils didžiausias Europoje teniso, padelio ir skvošo centras, kuris užims svarbią vietą pasauliniame sporto žemėlapyje.

Išsipildymas: aktyvūs kačerginiečiai turės mini futbolo stadioną su bėgimo takeliu. / Kauno rajono savivaldybės vizualizacija

Naujasis kompleksas „Tennis Space“ įsikurs 8 ha teritorijoje, kurioje daugiafunkcės paskirties pastatai užims daugiau kaip 30 tūkst. kv. m. Čia veiks pagal aukščiausios kokybės sportinius ir techninius standartus įrengti 37 vidaus ir lauko teniso, 40 vidaus ir lauko padelio ir 34 skvošo kortai. Tai bus pats didžiausias skvošo kompleksas pasaulyje.

Komplekse vienu metu sportuoti, leisti laisvalaikį galės daugiau kaip 1 tūkst. žmonių. Šiuolaikiškai, funkcionaliai ir ergonomiškai išdėstytos bendro naudojimo ir specialiųjų paskirčių zonos bus pritaikytos žaidėjų, žiūrovų, lankytojų ir jų šeimų poreikiams.

Komplekse „Tennis Space“ bus įkurta 1 500 kv. m sporto salė, veiks lauko ir vidaus baseinai. Visos patalpos bus pritaikytos neįgaliems sportininkams ir lankytojams.

Čia bus rengiami profesionalių žaidėjų ir mėgėjų vietinės reikšmės, Lietuvos ir tarptautiniai turnyrai ir čempionatai. Šis kompleksas leis pakviesti į Lietuvą aukščiausios klasės teniso, padelio ir skvošo dalyvių iš viso pasaulio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tennis space

Tennis space portretas
to New Wasiukai: aerodromas už kilometro, todėl toje vietoje ir stato, kad galėtų skvošo žvaigždės atskristi.

New Wasiukai

New Wasiukai portretas
dar aerodromu reiktu , kad skvoso pasaulines zvaigzdes lengviau pasiektu..

to: tik

to: tik portretas
Ko gero esi is patvorio Vilniaus kaimo su patvorio valkatos mastymu. Juk patvoriniams reikia kad viskas kuo arciau patvorio valkatu ar kitu suvaziavusiu muziku (nes patvoryje tokie tik ir veisiaisi) butu.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių