Pakaunėje didins atlyginimus ir pedagogams, ir socialiniams darbuotojams

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Kauno rajono tarybai tvirtinant Savivaldybės 2021 metų biudžeto planą, Socialdemokratų frakcijos pirmininkė Violeta Boreikienė bei Socialinių reikalų ir sveikatos komiteto pirmininkas Saulius Davainis siūlė atkreipti dėmesį į viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimus. Kad daugiau dėmesio reikėtų skirti socialinėms reikmėms, teigė ir kiti rajono politikai.

Į siūlymus atsižvelgta. Savivaldybės administracijos Biudžeto ir finansų skyriaus vedėjos Dalios Kupratienės teigimu, švietimo darbuotojams atlyginimai, kaip biudžete suplanuota, didės 22 procentais, o socialiniams darbuotojams – 13,3 proc.

Atsižvelgta ir į tai, jog COVID-19 pandemijos metu socialinio sektoriaus vaidmuo ypač svarbus, todėl Kauno rajono savivaldybės socialinės priežiūros ir paslaugų įstaigoms 2021 metų biudžete numatyta dešimtadaliu daugiau lėšų.

„Didesnis dėmesys bus skiriamas ir mažiausiai uždirbantiems seniūnijų darbuotojams. Seniūnijų biudžetai šiemet taip pat ūgtelės. Daugiau lėšų bus skiriama ir bendruomenių projektams remti, įtraukiant jas į biudžeto lėšų panaudojimą per Dalyvaujamąjį biudžetą, kai gyventojai patys siūlo idėjas ir balsuodami renka labiausiai patikusias“, – paaiškino Biudžeto ir finansų skyriaus vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių