Pakaunėje surengtame egzamine demonstravo aktyvumą ir žinias

  • Teksto dydis:

Ketvirtą kartą Lietuvoje surengtame egzamine „Atliekų kultūra“ visi norintys galėjo pasitikrinti žinias apie atliekų prevenciją, tvarkymą, rūšiavimą ir jų perdirbimą, o sėkmingai egzaminą išlaikė daugiau nei 13 tūkst. dalyvių. Šiemet itin aktyvūs buvo Kauno rajono gyventojai: egzamine dalyvavo 259, pernai – vos 24.

Egzamino testai buvo parengti trims amžiaus grupėms: 1–4 klasių, 5–10 klasių, 11 klasės ir vyresniems. 1–4 klasių kategorijoje geriausiai pasirodė Vilkijos gimnazijos mokinys Dominykas Rimkus (3B klasė), teisingai atsakęs į 10 klausimų iš 15; 5–10 klasių kategorijoje – Domeikavos gimnazijos mokinė Estela Šeškauskaitė (8C klasė), teisingai atsakiusi į 18 klausimų iš 20. Tokiu pačiu rezultatu 11 klasės ir vyresnių dalyvių kategorijoje geriausiai jau trečius metus iš eilės pasirodė Ieva Mickevičiūtė.

Egzamino nugalėtojus pasveikino ir savivaldybės dovanas įteikė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir palinkėjo jiems būti pavyzdžiu kitiems vaikams.

I. Mickevičiūtė teigė, kad apdovanojimai ir savivaldos dėmesys motyvuoja stengtis daugiau: ne tik domėtis aplinkosauga, bet ir pritaikyti įgytas žinias (rūšiuoti, tvarkyti aplinką, tausoti gamtą).

Domeikavos gimnazistė Estela pasakojo, kad ją ir kitus mokinius dalyvauti konkurse paskatino geografijos mokytojas Darius Starkus. Pedagogo mokiniai ir pernai tapo konkurso nugalėtojais. Be to, Estela užsiminė, kad ekologija, tvarumas, sveika gyvensena labai svarbi visai Domeikavos gimnazijos bendruomenei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių