Po BMW manevro – susipliekė, kuris kaltas: priekyje važiuojantis irgi „geras“!

  • Teksto dydis:

Sekmadienio popietę Kaune, už Nevėžio tilto, netoli Raudondvario, pavojingai manevravę du automobiliai sukėlė diskusijų audrą. Kuris kaltas?

Vaizdo registratoriumi fiksuotu įrašu birželio 19 dieną pasidalyta feisbuko grupėje „Reidas TV“. Čia matyti, kad BMW automobilis, kirsdamas ištisinę liniją, aplenkia į kairę sukantį „Toyota Land Cruiser“. Dvi transporto priemonės tik per plauką nesusiduria. Atlikdami tiek lenkimo, tiek sukimo veiksmus, automobiliai nerodė posūkio signalo.

Vaizdo medžiagą peržiūrėję internautai netruko susipliekti, kuris vairuotojas vis dėlto kaltas šioje situacijoje. „Kaip jis gali lenkti per ištisinę liniją“, – BMW akibrokštu kelyje stebėjosi Stanislovas. „Taip pat kaip gali siukti nerodydamas posūkio. O jei vilkosi visą kelią, važiuodamas 30 km/val. greičiu, tai jau kliūtis kelyje – apvažiuoti galima“, – įsitikinęs Andrius.

Tačiau tuoj pat sulaukė Mindaugo atkirčio, kad net jei automobilis priekyje važiuoja mažesniu nei 30 km/val. greičiu, kirsti ištisinės linijos iš paskos atvažiuojanti transporto priemonė neturi teisės.

„Ir nesvarbu, kad Kelių eismo taisyklės yra tam, kad būtų sumažintas nelaimių skaičius, svarbiausia, kad idiotai visada teisūs“, – Andriaus išsakyta pozicija piktinosi Aurelijus. „BMW, juk negalioja nei kelio ženklai, nei „stop“ signalai, nei stotelės – jis turi galios“, – pašaipiai situaciją įvertino Darius.

Prie įrašo komentavęs Ramūnas netruko pastebėti ir „Toyota Land Cruiser“ pažeidimą. Pabrėždamas, kad ne tik BMW, bet ir pastarasis nesivargino įjungti posūkio signalo. „Automobilis priekyje važiavo galimai lėtesniu nei 30 km/val. greičiu. Be to, nerodė posūkio, tai ir lenkė. Pažeidė taisyklę, kad sankryžoje negalejo lenkti. Priekyje važiuojantis irgi „geras““, – akcentavo Marius.

„Kuris kaltas?“ – teiravosi Gabrielius. „Abu“, – rašė Mindaugas.

Primename, kad ištisinės linijos kirtimas ir įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant KET reikalavimus užtraukia 60–90 eurų baudą. Taip pat gali būti atimta teisė vairuoti nuo vieno iki trijų mėnesių. Tokiu manevru kelyje sukėlus pavojingą situaciją bauda siekia nuo 170 iki 230 eurų.

Taip pat ir KET nustatytos įspėjamųjų signalų naudojimo tvarkos pažeidimas – posūkio signalo nerodymas, užtraukia vairuotojams baudą nuo 30 iki 90 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimuks kaimui

Klausimuks kaimui portretas
Nesuprantu kodel ir toliau bezdama del baudos tasku ivedimo uz prazangas?

Matjopsaicio gubernijoje

Matjopsaicio gubernijoje  portretas
Posuki rodyti ne lygis... Obhss milicija rulzzz

Gitana

Gitana portretas
žinoma kaltas į Giraitę sukęs debilas
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių