„Parako“ sandėlyje – kitokia Kovo 11-osios šventė: ukrainietiškos dainos ir paramos rinkimas

Šančiuose įsikūrusio „Parako“ sandėlio savanoriai, gaminantys apkasų žvakes, šį kartą iš Ukrainos karių gavo dar vieną prašymą – surišti ypač didelį kiekį maskuojančio tinklo. Todėl minit Kovo 11-osios šventę į „Paraką“ atėję žmonės galėjo simboliška auka prisidėti prie tinklams reikalingų medžiagų.

Paramą Ukrainai organizuojanti Tatjana pasakojo, kad į „Parako“ sandėlį šį kartą kauniečiai pakviesti kitaip minėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną ir taip prisidėti prie aukų, skirtų karo alinamai Ukrainai. Su šūkiu „Kaunas turi parako“ organizatoriai šventinį vakarą pakvietė pasiklausyti ukrainiečių grupės „TaRuta“ dainų.

„Mūsų ir Kauno Prisikėlimo bažnyčios yra toks bendras apkasų gamybos projektas, jau susibūrusi ir bendruomenė, tad su ja norėjosi paminėti ir Kovo 11-ąją. Todėl pakvietėme „TaRuta“ grupę. Ji tikrai ypatinga, nes savo repertuare turi ne tik ukrainietiškų, bet ir lietuviškų dainų. Viskas vyko toje pačioje „Parako“ erdvėje, kurioje įprastai liejame apkasų žvakes, tereikėjo truputį pastumdyti daiktus ir padaryti daugiau erdvės.

Tinklų pynimui turime apie pusantro mėnesio. Kariai prašė kaip įmanoma greičiau atsiųsti bent didesnę dalį tinklų.

Kadangi dabar turime didelį projektą ir pinsime maskuojančius tinklus, reikia jų net 50 arba 1 tūkst. kv. metrų, todėl renkam pinigus tinko pagrindui. Tai šį koncertą buvo parduodami simboliniai vieno euro vertės bilietai. Arba kitaip tariant, vienas euras – vienas metras tinklo audinio“, – kalbėjo paramos akcijos ir koncerto organizatorė Tatjana.

Tačiau vakaro metu buvo galima ir kitaip prisidėti prie Ukrainai skirtų tinklų aukos. Koncerto metu surengti ir aukcionai.

„Kai mes darome tas apkasų žvakes, iš žmonių renkame parafiną. Tai žmonės yra atnešę labai gražių, rankų darbo žvakių. Jos tikrai tokios išskirtinės ir meniškos, todėl aukojantys ir aukcioną laimėję žmonės gavo ir tas gražias žvakes“, – toliau apie paramos, skirtos tinklų medžiagos įsigyti, rinkimą pasakojo organizatorė.

Tatjana nurodė, kad maskuojančius tinklus ir toliau pins savanoriai. Kiekvienas tai pat gali prisidėti ne tik aukojant pinigus, už kuriuos bus perkamos reikalingos medžiagos, bet taip pat ir ateiti bei patiems prisidėti savo darbu.

Kiekvieną dieną, išskyrus sekmadienį, Vytauto Didžiojo universiteto pagrindiniuose rūmuose bei Prisikėlimo bažnyčioje penktadieniais ir šeštadieniais nuo 10 iki 20 val, o kitomis dienomis – nuo 17.30 val. savanoriai riša tinklus.

„Tinklų pynimui turime apie pusantro mėnesio. Kariai prašė kaip įmanoma greičiau atsiųsti bent didesnę dalį tinklų. Tinklus rišti mūsų paprašė 503-asis jūrų pėstininkų batalionas“, – nurodė Tatjana.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokie

Kokie  portretas
baisūs komentarai...Žmonės, ar jūs žmonės? Ar esate ramūs, kad nereiks rinkti skudurų jums.bėgti nuo bombų ir raketų? Per tokius ir kyla karai. Apsaugok, Dieve nuo tokių baisuoklių..

Nesupratau

Nesupratau portretas
O chochai čia prie ko?

lanzbergo KGB - LAUK!

lanzbergo KGB - LAUK! portretas
banderos slykstus sadistai pragaro isperos aciu Zelensky kad juos paverti i suda!
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių