Pavasaris atėjo su teatrų festivaliu

Šeštadienį „Girstučio" kultūros ir sporto centre prasidėjo festivalis „Lietuvos teatrų pavasaris - Kaunas 2014". 

Tradicinis festivalis kasmet rengiamas balandį. Festivalį pradėjo Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatras spektakliu “Žuvėdra”. Režisieriaus O.Koršunovo pageidavimu į salę žiūrovai buvo kviečiami tik prieš pat spektaklį. Todėl šventės atidarymas vyko „Girstučio” foje.

„Lietuvos teatrų pavasaris” vyksta 36-ąjį kartą. Tai – ištisa teatro istorija”, - priminė atidarymo vedėjas aktorius Petras Venclovas. 

„Girstučio" kultūros ir sporto centro direktorius Mindaugas Skvarnavičius taip pat sveikino visus susirinkusiuosius. „Pagalvojau: o kas šiemet išskirtinio festivalyje? Nieko. Bet tame ir išskirtinumas, kad nėra nieko išskirtinio. Mūsų renginys skęsta daugybėje Lietuvoje rengiamų renginių. Tačiau mes negudrausime. Mes liksime tokie, kokie buvome”, – ilgamečių tradicijų svarbą pabrėžė direktorius.  

Iki balandžio 27 d. teatro mylėtojai pamatys Lietuvos dramos teatrų 12 įdomiausių ir brandžiausių kūrybinio sezono pastatymų. Žiūrovai balsuodami galės išrinkti labiausiai jiems patikusį, o teatrologų komisija specialiais prizais apdovanos įdomiausių pastatymų kūrėjus baigiamajame „Lietuvos teatrų pavasario - Kaunas 2014” vakare. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesvarbu2

nesvarbu2 portretas
manau, kad Zimbabvėj skaitytojas geba laiku susirasti seniausiai paskelbtą repertuarą, nusipirkti bilietus ir džiaugtis švente, o va Lietuvoj pasitaiko keistų egzempliorių - nieko neišmano, nesiorientuoja, klaidos rodo, kad vargu ar pradinę mokyklą baigė, - bet va koneveikia visus ir viską

dd

dd portretas
kokio tupumo zunarnaliuga,kur repertuaras spektakliu ir t.t. tupiasniu zurnalistpalaikiu kaip LT turbut ieskot reiktu tik zimbabej
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių