Viešumo galia: sąvartyno Vilijampolės daugiabučio pašonėje neliko nė kvapo

Praėjusią savaitę portalas kauno.diena.lt rašė apie greta daugiabučio Vilijampolėje stūksančius šiukšlių ir daiktų kalnus. Žurnalistams pradėjus domėtis šia problema, darbo ėmėsi ir „Kauno švara“, kuri ketvirtadienį sutvarkė minėtą teritoriją.

Lapkričio 16 dieną kaunietė Ieva feisbuke paviešino nuotrauką, kurioje užfiksuoti Vytenio gatvėje, po daugiabučio langais, sukrauti daiktai ir šiukšlės.

Vėliau paaiškėjo, kad čia „turtą“ kaupia vyresnio amžiaus žmogus. „Komentaruose mačiau žmonės rašė, kad deda senelis viską ten po savo langais. Pati asmeniškai nemačius aš. Tik tas vaizdas visada krenta į akį praėjus“, – portalo žurnalistams tąkart pasakojo Ieva.

Įpareigojo sutvarkyti

Nelabai norisi žiūrėti į tą pusę. Gaila gėlių ant palangės.

Dėl daiktų ir šiukšlių kaupimo po daugiabučio langais portalo žurnalistai praėjusią savaitę užklausą išsiuntė Vilijampolės seniūnijos darbuotojams ir sulaukė štai tokio atsakymo: „Vilijampolės seniūnija iki šiol nėra gavusi informacijos apie netvarkingą šio namo aplinką. Namą administruojančios įmonės „Kauno butų ūkis“ atstovų teigimu, teritorijos priežiūros ir tvarkymo darbus vykdo bendrovė „Kauno švara“, su kuria gyventojai sudarę sutartį. Seniūnija kreipėsi į bendrovę „Kauno švara“ ir įpareigojo sutvarkyti nurodytą teritoriją“.

Tačiau šį antradienį į žurnalistus ir vėl kreipėsi kaunietė Ieva, pastebėjusi, kad, nors teritoriją žadėta sutvarkyti, tačiau realūs darbai nevyksta. „Ten ir toliau sąvartynas. Kada sakė sutvarkys, nežinote?“ – teiravosi kaunietė.

Paklausta, ar šiukšlių ir daiktų po daugiabučio langais daugėja, moteris teigė nežinanti. „Nelabai norisi žiūrėti į tą pusę. Gaila gėlių ant palangės. Mini Lapių sąvartynas“, – atsiųstas nuotraukas komentavo pašnekovė.

Kaunietės Ievos nuotr.

Žodį ištesėjo

Žurnalistai dar kartą kreipėsi į „Kauno švarą“ ir paprašė įvardyti konkrečią datą, kada gi gyventojai galės džiaugtis ne šiukšlių „kolekcija“ po langais, o tvarkinga aplinka.

„Norime pabrėžti, kad tokio pobūdžio stambiagabaričių atliekų sąvartyno sutvarkymas nėra įtrauktas į mūsų teritorijos priežiūros paslaugų sąrašą – tai yra papildoma mūsų bendrovės paslauga, kurią užsako arba Vilijampolės seniūnija arba namo administratorius „Kauno butų ūkis“. Mūsų Kauno miesto aplinką prižiūrintys darbuotojai šį darbą pasižymėjo ir kaip jau minėjau – šiuos darbus atliks ketvirtadienį eiliškumo tvarka, kuomet bus sutvarkyti kiti, anksčiau Kauno mieste teritorijoje užfiksuoti sąvartynai“, – situaciją komentavo „Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa.

Jau šiandien viską išvežė, valio!

Gyventojai džiūgauja

Panašu, kad ketvirtadienio nekantriai laukė ne tik Ieva, bet ir kiti vilijampoliečiai. Popiet feisbuko grupėje „Vilijampolė šiandien“ pasirodė kaunietės Rūtos komentaras: „Jau šiandien viską išvežė, valio!“.

„Nerealu! Kaip dziedulis reagavo?“ – Rūtos klausė Eglė.

„Nemačiau, tik pastebėjau, kad kažkaip kiemas tuščias“, – brūkštelėjo Rūta.

Portalo žurnalistams kaunietė Rūta patvirtino, kad teritorija – išties sutvarkyta. „Aš nemačiau, kaip jas vežė, bet kiemas jau tuščias. Švaru, gražu“, – pasakojo pašnekovė.

Kad teritorijoje išties įvyko pokyčiai, portalo žurnalistams patvirtino ir „Kauno švaros“ atstovas. „Apie 10 val. jau buvo viskas sutvarkyta“, – situaciją komentavo J. Tumpa ir pasidalijo keliomis nuotraukomis iš Vytenio gatvės.

„Kauno švaros“ nuotr.


Šiame straipsnyje: Kauno švarašiukšlių krūvakaupiamos šiukšlėssutvarkyta teritorijaskaitytojo naujienaVilijampolė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nesidžiaukite, nes žmogus diedulis renka atliekų liga. Turime ir mes kaimyna privačioje valdoje, jau nezimato namo už šiukšlų, bet daugiabučio kaimynams dzin, klad kieme laksto žirkės katino didumo. Tailiga, kai žmpogus negali praeiti pro konteinerį nepaėmęs ko nors, Gerai,kad privati valda, o tai prie daugiabučio būtų katastrofa. Bet, kad nesirūpina, daugiabučius aptarnaujančios imonėe, tai nėra gerai, moka žmonės pinigus administratoriams, o jie sako,kad ne jų reikalas, taupo pinigus ir tiek.

Anonimas

Anonimas portretas
soc,tarnybos neveiksnios.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Bet kaip žmonės sukiaulėja. Tingumas, nevalyvumas, neatsakingumas...tiesiog įsigyveno mūsų žmonėse.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių