Pritarta: bus keičiamas S. Dariaus ir S. Girėno stadiono pavadinimas

Kauno miesto taryba pritarė, kad būtų keičiamas S.Dariaus ir S.Girėno stadiono pavadinimas. Po rekonstrukcijos ant šio sporto komplekso fasado turės atsirasti Dariaus ir Girėno stadiono pavadinimas. Lakūnų vardų pavadinime atsisakyta.

Vadinsim kaip įprasta

Dar 1992-ais metais tuomečio Kauno miesto mero potvarkiu Ąžuolyno sporto kompleksas buvo pavadintas S.Dariaus ir S.Girėno sporto centru. Tačiau žmonės visuomet pavadinimą trumpindavo ir vadindavo žymių lakūnų pavardėmis, tiesiog Dariaus ir Girėno stadionu.

Dabar būtent tokiu, tik jau oficialiu, pavadinimu bus vadinamas dabar rekonstruojamas stadionas, esantis Perkūno al. 5. Tiesa, opozicijos atstovai kritikavo tokį sprendimą, sakydami, jog nepagarbu iš pavadinimo išimti žymių asmenų vardus.

„Jei mes pavadiname objektus žymių didvyrių vardais, tai reikėtų vadinti ne tik pavardėmis, bet ir vardais. Todėl siūlyčiau palikti vardus, bent jau sutrumpintus“, – replikavo opozicijos atstovas Rytas Kupčinskas.

Visgi, tokiems pavadinimo pokyčiams dar vasarą pritarė ir Pavadinimų sumanymo ir atminimo įamžinimo darbo grupė. Taryba taip pat buvo už pavadinimo keitimą. Dariaus ir Girėno stadiono pavadinimui pritarė 36 tarybos nariai, trys susilaikė.

Nurodoma, kad Dariaus ir Girėno stadiono pavadinimas bus naudojamas ne tik oficialiuose dokumentuose, tačiau, baigus rekonstrukciją, toks užrašas turėtų atsirasti ir ant paties stadiono fasado.

Intensyvūs darbai

Primename, kad stadiono rekonstrukcija vyksta nuo 2018 metų. Tuomet buvo pasirašyta sutartis su Turkijos kompanija, bet 2020 metų pradžioje savivaldybė nutarė nutraukti sutartį. Paskelbus naują konkursą, rekonstrukcijos darbus tęsia „Autokausta“.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Dabar jau matomos naujos tribūnos, tvarkomos kitos erdvės. „Daugiafunkcį objektą supa gelžbetoninės konstrukcijos, prasidėjo fasado apdailos darbai. Juos planuojama užbaigti iki žiemos, kad šaltuoju metų laiku būtų galima atlikti vidaus apdailą. Planuojama, kad stadionas bus rekonstruotas iki kitų metų vasaros“, – kiek anksčiau apie projekto eigą yra komentavę savivaldybės atstovai. Po rekonstrukcijos stadionas atitiks aukščiausius UEFA kategorijos reikalavimus. Varžybas galės stebėti iki 15 tūkst. žiūrovų.

Rekonstrukcijos vertė – 32 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadinkime DG kad niekas nesuprastu

Vadinkime DG kad niekas nesuprastu portretas
Mes tai trumpindami vadinom Dariaus Girėno,- buvo toks bičas vardu Darius, pavarde Girėnas...

Ona

Ona portretas
Kaip gražiai skambėtų stadionas Krabas

nespėjo

nespėjo portretas
pastatyti, o lanzberginiu šaika, kaip juos vadina Pavilionis, budama opozicijoje su Kupčinsku priešakyje, lenda, trukdo, kažkokias intrigas rezga dėl pavadinimo, kai patys būdami miesto valdžioje nieko gero, naudingo nenuveikė
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių