Kauniečius papiktino Rusijos vėliava ant daugiabučio balkono: po pareigūnų vizito jos nebeliko

  • Teksto dydis:

Rusijai toliau griaunant Ukrainą, kankinant, tyčiojantis iš gyventojų, juos žudant atsiranda palaikančiųjų tokius veiksmus. 

Kaip kitaip suprasti iš balkono Kaune demonstruojamą Rusijos vėliavą?

„5 kolona nesislapsto, Taikos pr. prie stotelės „Baranausko g.“, – komentavo pamatytą vaizdą Taikos pr. vienas skaitytojų, redakcijai atsiuntęs nuotrauką. „Štai mūsų „provincija“. Gėda“, – apmaudo neslėpė kitas kaunietis.

Vėliavos demonstravimą esamomis aplinkybėmis galima vertinti ir kaip provokaciją. Kauno policijos turimais duomenimis, pareigūnai dėl šio atvejo sulaukė trijų pranešimų – gegužės 21-23 d.

„Iš pradžių policijos pareigūnams nepavyko susisiekti su buto savininku, kuris, anot kaimynų, buvo išvykęs į užsienį. Šiandien policijos pareigūnams pavyko susisiekti su buto savininku, kuris nukabino vėliavą“, – komentavo policijos atstovė.

Ji patikslino, kad mūsų šalyje neleidžiamas nacistinių, komunistinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimas ar demonstravimas. Šiuo atveju, minėtos užsienio šalies vėliava į šį sąrašą nepapuola.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Šiemet Lietuvoje uždrausta viešai demonstruoti Georgijaus juostą ir kitus Rusijos karo prieš Ukrainą simbolius. Konkrečiai nurodoma, kad tokiu simboliu „visais atvejais laikoma dvispalvė (juodos ir oranžinės spalvų) Georgijaus (Šv. Jurgio) juosta“. Draudimas apima ir šiuo metu Rusijos kare su Ukraina naudojamus simbolius – raides „Z“, „V“ ir kt.

Štai mūsų „provincija“. Gėda.

Dar 2008 m. Lietuvoje uždrausti simboliai, kurie „demonstruoja nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavą ar herbą arba vėliavą, ženklą ar uniformą, kurių sudedamoji dalis yra nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliava ar herbas, atsakingų už Lietuvos gyventojų represijas Vokietijos nacionalsocialistų arba SSRS komunistų partijos vadovų atvaizdus, nacistinių ar komunistinių organizacijų simbolius ar uniformas arba nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, nacistinės svastikos, nacistinio SS ženklo, sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklo, sovietinės raudonos penkiakampės žvaigždės ženklo pagrindu sudarytas vėliavas ar ženklus, atlieka nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR himną.“


Šiame straipsnyje: Rusijos vėliavaVėliavasimboliaikaras Ukrainojeprovokacijaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių