Per pusmetį Kaunas sulaukė per 73 tūkst. turistų: padaugėjo atvykėlių iš Skandinavijos

  • Teksto dydis:

Pernai per visus metus laikinojoje sostinėje viešėjo kiek daugiau nei 169 tūkst. keliautojų.

Kauno turizmo informacijos centro (TIC) duomenimis, per pirmą šių metų pusmetį Kauną aplankė per 73 tūkst. turistų. Pernai per visus metus laikinojoje sostinėje viešėjo kiek daugiau nei 169 tūkst. keliautojų.

Kaip jau tapo įprasta, daugiausia turistų sulaukiama iš Suomijos, Rusijos, Vokietijos, Lenkijos, Ispanijos. Didžiausi turistų srautai Kauną užplūstą vėlyvą pavasarį ir vasarą, rudeniop turistų skaičius pradeda mažėti.

Pasak TIC ir konferencijų biuro vadovo Sigito Sidaravičiaus, pastebimai išaugo turistų iš Skandinavijos šalių skaičius. Taip pat atsiradus tiesioginiams skrydžiams iš Kipro, Sicilijos, Graikijos, Sardinijos, jaučiamas atvykstančių iš šių šalių turistų skaičiaus padidėjimas.

Kaune viešintys turistai domisi žymiais miesto objektais, muziejais, ieško kur galėtų padegustuoti tradicinių patiekalų ir gėrimų.

„Dažniausiai atvykusieji teiraujasi informacijos apie Kauno pilį, Perkūno namą, Žaliakalnio ir Aleksoto funikulierius, Kristaus Prisikėlimo bažnyčią, Pažaislio vienuolyno ansamblį, Zoologijos sodą, Velnių muziejų, Kauno fortus ir kitas lankytinas vietas. Kai kurie keliautojai į Kauną sugrįžta jau antrą ar trečią kartą ir stebisi, kiek neatrastų vietų dar liko pamatyti. Be to, miesto svečiai žavisi žaliais miesto plotais", – pasakojo S. Sidaravičius.

Dažnai keliautojų traukos centrais tampa miesto šventės ir festivaliai: Kauno miesto dienos, Operetė Kauno pilyje, Pažaislio muzikos festivalis, „Kaunas 1863. Už mūsų ir jūsų laisvę". Į šiuos renginius suplūsta turistai, kurie domisi šalies, miesto kultūriniu gyvenimu, lanko istorinius maršrutus.

„Yra turistų, kurie mėgsta didesnėmis grupėmis keliauti po renginius į įvairias šalis. Vieni savo keliones planuoja iš anksto, prieš kelis mėnesius, ieško išsamios informacijos apie konkretų miestą, jame vykstančius renginius, kiti į keliones leidžiasi spontaniškai. Mes visų labai laukiame ir esame pasiruošę juos priimti", – teigė S. Sidaravičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

2kart2

2kart2 portretas
Tai, paskaiciavus aritmetiskai,siemet turistu Kaune bus apie 15% maziau.Per pirma pusmeti 73 tukst.-per antra irgi tiek(vargu?), nes bus ziemos periodas...Suma-sumarum 146 tukst. O pernai 169 tukst.turistu...Tai ko cia girtis, verkt reikia, kad Kaune turistu mazeja...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių