Gardus rekordas: milžinišką moliūgą sukirto 111 darželinukų

Rudenėlio šventę Kauno lopšelyje-darželyje „Tukas“ vainikavo įspūdingas rekordas – net 111 vaikų valgė ekologiškai užaugintą milžinišką moliūgą

Rudenėlio šventę Kauno lopšelyje-darželyje „Tukas“ vainikavo įspūdingas rekordas – net 111 vaikų valgė ekologiškai užaugintą milžinišką moliūgą. Darželio vadovai kreipėsi į agentūrą „Factum“, jog šis rekordas būtų oficialiai užregistruotas.

Moliūgas, kurį pasigardžiuodami  ragavo mažieji, svėrė net 20 kilogramų. Vaikams jį padovanojo darželio direktorė Loreta Slavinskienė, pasakojusi, kad šis gražuolis užaugo jos gimtojo kaimo darže.

Sukirtę vieną porciją, vaikai prašė dar. Vėliau auklėtojos jiems išdalijo moliūgo sėklas, kurios per žiemą bus išdžiovintos, o pavasarį pasodintos. Tad kitąmet darželinukai turbūt jau galės paragauti savo užauginto moliūgo.

Lopšelis-darželis „Tukas“ vienintelis mieste jau penkerius metus vykdo projektą „Daržininkystė“. Darželio teritorijoje yra šešios lysvės, kuriose vaikai kartu su savo auklėtojomis augina įvairias daržoves ir prieskonines žoleles: žirnius, pomidorus, salotas, svogūnus, ridikėlius, petražoles.

„Vaikams labai patinka kapstytis darže, o pradėjus šį projektą ir mūsų auklėtojos turėjo gerokai pagilinti savo žinias apie daržininkystę“, – džiaugėsi L. Slavinskienė.  

Rudens gėrybių šventės šiame darželyje rengiamos kasmet. Kurdami kostiumus tėveliai iš širdies pasistengė ir šįmet: kai kurie vaikai virto morkomis, kiti – saulėgrąžomis, kriaušėmis, pomidorais ir kitomis sodo ar daržo gėrybėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

I.

I. portretas
Kodėl direktorę turi atleisti? Pažiūrėkit kaip tvarkosi, koks kiemas, viduj kaip viskas įrengtas, kiekvienam darželiui reikėtų pavydėti. Auklėtojos taip pat nuostabios.

r

r portretas
o tos direktorės dar neatleido?

aukletoja

aukletoja portretas
Pats šauniausias darželis, kuriame vyksta be galo daug gražių švenčių, įdomybių. Liuks Tukas:)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių