Ringaudų pradinė mokykla plės erdves

  • Teksto dydis:

Kovo 1 d. bendrovės „Dalis erdvės“ architektai Audrius Kubilius ir Oneris R. Karaosmanas Ringaudų pradinės mokyklos bendruomenės atstovams pristatė šios ugdymo įstaigos priestato projektinius siūlymus, kurie leistų praplėsti patalpas 1 050 kv. m.

Mokyklos direktorė Asta Gudaitienė tvirtino, kad šiuo metu čia mokosi 412 mokinių, tačiau kitiems mokslo metams gauti 68 ikimokyklinukų ir 29 pradinukų tėvų prašymai verčia galvoti apie ugdymo proceso pertvarką.

Ringaudų seniūnija žymi tuo, kad čia yra jauniausia Lietuvoje gyvenvietė – Bajorai, kurioje gyventojų amžiaus vidurkis siekia vos 26,2 m., o Poderiškių kaimas jauniausiųjų dešimtuke užima 6 vietą (29,5 m.). Kiti gyvenamieji kvartalai taip pat dygsta kaip grybai po lietaus.

Susitikime dalyvavęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pastebėjo, kad tokia plėtra ir džiugina, ir kelia iššūkių. Vien tik pernai Kauno rajono gyventojų skaičius išaugo 6 tūkst., Ringaudų-Akademijos aglomeracija kartu su Domeikavos ir Užliedžių seniūnijomis auga sparčiausiai. „Kažin ar Lietuvoje rasite kitą savivaldybę, kurioje per pastaruosius metus pastatyta tiek darželių. Papildomai sukūrėme net 2 500 naujų vietų, tačiau su tokiais augimo tempais lenktyniauti labai sunku“, – kalbėjo meras.

Pastaraisiais metais Ringaudų-Akademijos aglomeracijoje buvo sėkmingai sprendžiama darželių problema: kartu su verslu NOA kvartale iškilo „Smalsutis“, greta Akademijos VDU Ugnės Karvelis gimnazijos – modulinis „Ąžuolėlis“, Akademijoje –„Gilė“, pakaunėje veikia privačių ir šeimos darželių.

Skubiai braižomi ir mokyklų plėtros planai. Parengtas VDU Ugnės Karvelis gimnazijos priestato projektas, kurio statybos turėtų prasidėti jau šiemet. Savivaldybė sutarė su VDU vadovais dėl sklypo, kuriame ateityje galės atsirasti dar viena ugdymo įstaiga.

Ringaudų pradinės mokyklos priestato projektas dar bus tikslinamas ir pristatytas bendruomenei. Architektai pirmame aukšte suplanavo laisvalaikio salę ir biblioteką, antrame aukšte numatytos klasės. Viename iš variantų siūloma įrengti erdvias terasas. Iš viso šiame priestate galės mokytis dar maždaug 100 pradinukų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Matyt ponui *rinkejui* labai norejosi kad butu išrinktas dainuojanti meras ???? Bet deje rinkejai matomai dar prisimena * nuveiktus darbus * buvusio mero pono Kupčinsko.......

jo

jo portretas
Tokius kaip tu, neišsilavines berašti vatnike

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
O Kauno mieste milicininkui mokyklos nereikalingos. Kuo daugiau mažaraščių - tuo paprasčiau juos mulkinti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių