- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Sausainiuose rado varžtą: įmonės patalpose – ne tik voratinkliai
-
Sausainiuose rado varžtą: įmonės patalpose – ne tik voratinkliai
-
Sausainiuose rado varžtą: įmonės patalpose – ne tik voratinkliai
-
Sausainiuose rado varžtą: įmonės patalpose – ne tik voratinkliai
-
Sausainiuose rado varžtą: įmonės patalpose – ne tik voratinkliai
-
Sausainiuose rado varžtą: įmonės patalpose – ne tik voratinkliai
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Kauno apygardos priežiūros skyrius gavo vartotojo pranešimą apie sausainiuose rastą varžtą. Rugsėjo viduryje specialistai atliko patikrinimą Garliavos įmonėje „Ancė“.
Patikrinimo metu nustatyta, jog konditerijos produktų gamybai naudota prastos būklės įranga, be to, užfiksuoti šiurkštūs higienos bei atsekamumo pažeidimai, skelbiama VMVT pranešime.
Dėl to šios įmonės veiklą nuspręsta laikinai stabdyti.
Tikrinant sausainių gamybos patalpą, pastebėta daug įvairiose vietose susikaupusių nešvarumų. Po stalais bei patalpose buvo pilna voratinklių, virš kepimo krosnies, ant lubų bei sienų buvo įsisenėjusių riebalų ir kito purvo, nešvarios ir ventiliacijos sistemos gaubtas bei konstrukcijos. Maisto gamybai naudojama įranga, inventorius, su maistu besiliečiantys paviršiai – prastos būklės, netvarkingi. Be daugybės kitų higienos pažeidimų įmonėje nebuvo užtikrinamas produkcijos atsekamumas.
Pasak VMVT Kauno apygardos priežiūros skyriaus patarėjos Danguolės Grigalevičienės, maisto verslas pirmiausia atsakingas, kad į rinką patektų tik saugus ir kokybiškas, teisės aktų reikalavimus atitinkantis maistas, o VMVT, atlikdama valstybinę maisto kontrolę, tikrina, kaip šių reikalavimų yra laikomasi. Tačiau šios konditerijos įmonės atstovai aplaidžiai tvarkėsi ir su veiklai būtinais dokumentais: tikrinimo metu nepateikė geros higienos praktikos taisyklių leidinio, būtino savikontrolės sistemai.
Šios įmonės darbuotojai nepaisė net elementariausių higienos normų. Tešlos maišyklės, šaldymo įrenginiai, plastikinės dėžės, naudojamos gamybinio inventoriaus džiovinimui, akivaizdžiai buvo nešvarūs.
Anot specialistų, tai – vienas esminių dokumentų, kuriuos privalo turėti maisto produktų gamintojai. Nuolat peržiūrima ir atnaujinama savikontrolės sistema svarbi ir tam, kad visi darbuotojai, kurie ruošia, tvarko ar tiekia maistą vartotojams, tiksliai žinotų, kaip ir kokių maisto saugos reikalavimų būtina laikytis.
„Šios įmonės darbuotojai nepaisė net elementariausių higienos normų. Tešlos maišyklės, šaldymo įrenginiai, plastikinės dėžės, naudojamos gamybinio inventoriaus džiovinimui, akivaizdžiai buvo nešvarūs. Iškepti sausainiai atvėsinami prie nešvarių ventiliacijos įrengimų, pasidengusių dulkių ir miltų sluoksniu. Šiukščius higienos pažeidimus fiksavome kone kiekviename gamybos proceso etape. Taip pat pasigedome ir sausainių receptūrų, technologijos aprašymo. O vertinus pažeidimų visumą inspektoriams teko tokią veiklą nedelsiant sustabdyti, apsaugant vartotojus“, – komentavo VMVT atstovė.
VMVT taip pat priėmė sprendimą drausti tiekti rinkai nesaugiais pripažintus „Vytauto Didžiojo sausainius“ (skarelės su braškių įdaru). Įmonė įpareigota susigrąžinti nesaugų produktą iš rinkos ir vartotojų, o šie raginami grąžinti į pardavimo vietas sausainius „Vytauto Didžiojo sausainiai“ skarelės su braškių įdaru, jeigu buvo tokių įsigiję.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Restauruoti Prienų ir Kauno rajono miškuose rasti partizanų dokumentai4
Po metus trukusių darbų restauruota dalis Lietuvos partizanų Tauro apygardos Geležinio Vilko ir Žalgirio rinktinių dokumentų. Dalies dokumentų, daugiau kaip 70 metų išbuvusių po žeme, nepavyko atkurti. ...
-
Kauniečiai sveikino Lietuvos kariuomenę: didžiuokimės tuo, ką turime12
Įvairiuose Lietuvos miestuose renginiais paminėtos 106-osios Lietuvos kariuomenės atkūrimo metinės. Kauniečiai tradiciškai susibūrė Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. ...
-
Kalėdų eglės įžiebimas Kaune – jau šiandien! (stebėkite tiesiogiai nuo 19.30 val.)10
Kaunas pirmasis šalyje jau šiandien įžiebs kalėdinę eglę ir įjungs šventinį laikmatį. Įspūdingą šventę stebėkite kartu su portalu „Kauno diena“ nuo 19.30 val.! ...
-
Piligriminės kelionės pamokos ir atradimai2
Visuomenininkas ir verslininkas Gintautas Labanauskas su Kauno šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros parapijos bendruomene pasidalijo įspūdžiais iš piligriminės kelionės. ...
-
Patiklumo epidemija: kaunietis sukčiams nepagailėjo 700 tūkst. eurų33
Patiklumo epidemija gyventojams atsieina jų santaupas. Kasdien dėl to šalies policija pradedama net po devynis ikiteisminius tyrimus. Toks tyrimas vykdomas, jeigu prarasta suma viršija 165 eurus. Į mažesnių nuostolių patyrusius gyventojus t...
-
„Kauno sporto apdovanojimai 2024“: laukiama sporto favoritų nominacijų
Septintą kartą skelbiami geriausių Kauno miesto atletų, komandų, trenerių, sporto renginių ar naujai sužibėjusių talentų rinkimai. ...
-
Ketvirtadienio vakarą į Kauną pasibeldė žiema2
Ketvirtadienio vakarą Kaune ėmė kristi snaigės. Jos priminė, kad žiema – ne už kalnų. ...
-
Į Kauno eglutės įžiebimo šventę – viešuoju transportu: bus eismo ribojimų2
Jau šį šeštadienį Kaune prasidės Kalėdų laukimas ir bus įžiebta pagrindinė miesto žaliaskarė. Šiemet pagrindinė Kauno kalėdinė eglė stovi Vienybės aikštėje, tad kauniečiai ir miesto svečiai raginami atvykti ...
-
Prestižinės UNESCO premijos „Moterims moksle“ laureatė: mokslas tuo ir žavus – jis pilnas netikėtumų4
Lapkričio 12 d. Vilniuje, Lietuvos mokslų akademijos (LMA) Didžiojoje konferencijų salėje įteikti diplomai UNESCO Baltijos šalių stipendijų konkurso „Moterims moksle“ laureatėms. ...
-
IT karjerą iškeitė į psichologo5
„Jei aukštasis išsilavinimas yra ketveri ar šešeri metai, po kurių gali dirbti tik vienoje srityje, marinuotis vienoje siauroje profesijoje, aš tokio išsilavinimo nenoriu“, – teigia pirmakursis Simon...