Šį savaitgalį Kauno moksleivių laukia ypatingi susitikimai: ateiti liepė mama, o išeiti – nesinori

  • Teksto dydis:

Penktadienio popietę į KTU „Santakos slėnį“ susirinks gausybė motyvuotų Kauno moksleivių. Savaitgalio konferencijai juos sukvies paskutinė šiemet „Tūkstantmečio vaikų akademija“ su Paul de Miko, prof. Alfredo Bumblausku, politologu Linu Kojala ir daugybe kitų.

„Gyvas susitikimas su lektoriais, bendraminčiais ir vedėju auditorijoje – privilegija, kurią turės tik labai nedidelė dalis vyresnio amžiaus Kauno moksleivių. Gaila, bet priimti visų norinčių galimybės tikrai nebus, bilietai tirpsta labai greitai. Suskubę juos įsigyti www.TukstantmecioVaikuAkademija.lt dar turėtų spėti, bet ir pavėlavę neturėtų per daug nuliūsti – internetu prie konferencijos jungiasi 7–61 metų lietuviai iš visos Europos. Nuotolinių vietų skaičius – neribojamas“, – sakė „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ prodiuseris Laurynas Šeškus.

Projekto kūrėjai neslėpė, po kiekvienos konferencijos sulaukiami moksleivių atsiliepimai – didžiausias stimulas. „Po vasaros sesijos 98,4 proc. akademijos studentų anoniminėje apklausoje pasakė, kad norėtų sudalyvauti ir vėl. Po rudens konferencijų šis skaičius kyla iki 99 proc. Puikiai suprantame, kad dabar jaunimas – pavargęs, praradęs motyvaciją, bet ne vienas jų po konferencijos atviravo: „Ateiti liepė mama, bet kaip dabar nesinori išeiti““, – pasakojo L. Šeškus.

„Mes „Tūkstantmečio vaikų akademijoje“ neparduodame ryškiausių Lietuvos protų paskaitų ar iki ašarų juokingų meme’ų apžvalgų su Paul de Miko. Dauguma čia atėjusių moksleivių pasiima daug daugiau. Visų pirma – susigrąžina kažkur prarastą motyvaciją stengtis įstoti į geresnę gimnaziją ar universitetą, namie pasiimti knygą ar papildomai pasižiūrėti kokį įdomų dokumentinį filmą. Jie išsineša bendraminčių kontaktus ir, žinome, paskui juos augina į tikras vienas kitą palaikančias draugystes. Jie išsineša žinojimą, kad mokslas – baisiai įdomus dalykas, o stovinčių scenoje ir skaitančių paskaitas vietoje jau po keleto metų gali stovėti ir jie. Juk įdomų žmogų nuo nuobodaus teskiria smalsumas“, – teigė jis.

Kauniečių „Tūkstantmečio vaikų akademija“ lauks nuo penktadienio 15.30 val. Jau pirmąją dieną paskaitą skaitys didžiausių simpatijų vasaros akademijoje sulaukęs politologas Linas Kojala, šį kartą kalbėsiantis beprotiškai aktualia žmogaus teisių politikos tema. Šeštadienį pradės žinomiausias Lietuvos istorikas prof. Alfredas Bumblauskas, kuris padės suprasti pasaulio istoriją neprašydamas išmokti nė vienos datos. Taip pat moksleiviai su Arnoldu Lukošiumi kalbės apie asmenybės kūrimą internete, iš VU doc. Jonio Dagio mokysis mąstymo būdų ir klaidų, tiesiai iš Oksfordo atkeliaus Gabrielė Makarevičiūtė, nagrinėsiantį robotų virtimą žmonėmis, o didžiausių įmonių vadovams prezentacijas kuriantis prodiuseris Arturas Laskauskas akademijos studentams dovanos ovacijų susilaukiančią paskaitą apie tai, kaip savo mintis pristatyti įtaigiai ir nepamirštamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių